Jobba som funkis

Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se

Jobba som funkis

PicaCon är ett fantastiskt konvent, men det vore ingenting utan sina fantastiska funkisar! Totalt behöver konventet nästan 100 funkisar som jobbar i olika områden och om du vill vara med och hålla Sveriges mysigaste konvent igång så ska du absolut fortsätta läsa!

 

Som funkis på PicaCon är du arbetsglad, pepp och vill göra skillnad. Du vet hur skönt det är med rena och fräscha toaletter, tysta sovsalar, och nybryggt kaffe på morgonen - och du vill se till att andra konventare också får den där härliga upplevelsen. Tillsammans med konventets övriga funkisar får du allt att funka!

 

Här nedanför kan du läsa om de olika arbetsområdena. Där står hur många lediga platser som finns till varje område och lite grann vad vi förväntar oss av dig som söker platsen. När du har hittat ett område som passar dig, klicka på länken längst ner på sidan!

 

Vill du hemskt gärna jobba, men det finns inga lediga platser inom ditt favoritområde? Anmäl dig i så fall som reserv! Klicka på länken längst ner på den här sidan och följ instruktionerna, men skriv i din ansökan att du vill stå som reserv för området du vill jobba inom. Det är inte ovanligt att en eller ett par personer av olika anledningar inte kan jobba och då kallar vi in reserverna!

 

 

Aktivitet & Cosplay | 1 plats

Som funkis inom aktivitet och cosplay är du lekfull, påhittig och vill göra konventet till en rolig upplevelse för så många som möjligt. Dina arbetsuppgifter varierar mellan att leda lekar och hålla i tävlingar. Kring cosplayuppvisningen hjälper du till vid genrepet, fotograferingen och självklart den stora uppvisningen!

/Karl-Kristoffer, aktivitetsansvarig, och Erik, cosplayansvarig

 

 

Bagageinlämningen | Inga lediga platser

Du är personen som besökarna kan lita på när det gäller deras bagage. Du bör klara av tunga lyft och en del stress, men också kunna stå ut med en del dötid. Du ska också vara trevlig och serviceinriktad. Din huvudsakliga arbetsuppgift består i att ta emot, hantera och lämna ut besökarnas bagage. Om det här är du, tveka inte att söka!

/Erik, bagageansvarig

 

 

Cafeterian | Inga lediga platser

Cafeterian är konventets hjärta och här kommer du garanterat ha mycket att göra, men också väldigt roligt. Det är viktigt att du gillar att umgås med folk, klarar av att jobba i högt tempo och är serviceinriktade. Ett extra plus är det om du är duktig på att hålla rent omkring dig. Låter det här som något för dig kommer vi definitivt ha en kul helg tillsammans!

/Sarah, cafeteriaansvarig

 

 

Digitala spel och Bio | 1 plats

PicaCons tevespelsområde expanderar! I år går vi från att bara ha hand om tevespel till att omfamna e-sport, streaming, kanske till och med LAN! Dessutom sköter vi om konventets filmvisningar. Om du gillar att spela spel är det här helt klart området för dig! Du ser till att konsoler, handkontroller och spel blir bra omhändertagna och att rummen är rena och fina utan mat eller dryck. Dessutom kanske du leder en turnering eller två!

/Stefan, tv-spelsansvarig

 

 

Funkisjouren | Inga lediga platser

Är du något av en konventsveteran? Självgående, ansvarstagande och med bra koll på hur konvent funkar, men inte riktigt sugen på att jobba inom ett enda område? Då kanske det är funkisjouren som är ditt dreamteam! Som en del av funkisjouren kan dina arbetspass bestå av lite av varje, från att rigga konventsutrymmen eller eskortera besökare till sovsalsen Södermalmshallen, till att hjälpa till att transportera funkismåltiderna. Stor variation alltså, men garanterat roligt!

/Ida, föreningsansvarig

 

 

Insläpp och information | Inga lediga platser

Vill du vara PicaCons ansikte utåt? Är du trevlig, hjälpsam och noggrann? Har du skapligt hög stresstålighet? Är du awesome? Då ska du söka till information och insläpp! I infodisken kommer vi att hantera alla möjliga och omöjliga frågor från besökarna, anmälning till tävlingar och inte minst insläpp. Här kommer besökarna att kunna betala sina biljetter och det är därför viktigt att du är noggrann och är du dessutom bra på att räkna är det ett stort plus.

/Lena och Jimmy, informations- och insläppsansvariga

 

 

Pyssel | Inga lediga platser

I pysselrummet hittar du konventets kreativa hjärta! Här ritas, tecknas och pysslas, vi stryker pärlplattor och viker origamitranor. Vi har också hand om besökarnas försäljningsbord. Så om det kliar i fingrarna på dig att pyssla eller om du är bra på att sälja begagnade nördgrejer är det här du ska vara!

/Sandra, pysselansvarig

 

 

Sjukvård | Inga lediga platser

Platserna som sjukvårdare brukar vara reserverade, men i år finns det möjlighet för dig som inte har jobbat inom sjukvård förut, hos oss eller på något annat konvent, att prova på för första gången. Du som söker bör vara stresstålig och ansvarstagande men framför allt intresserad av att hjälpa människor.

/Magnus, sjukvårdsansvarig

 

 

Sovsalen | 2 platser

Som sovsalsvakt har du ansvar för att inga obehöriga kommer in i sovsalen, att det är lugnt och tyst och så att saker inte mystiskt försvinner. Du jobbar alltid i par tillsammans med någon annan och det är till er folk vänder sig om de har problem eller frågor som rör sovsalen. Det är en bonus om du inte har något emot att sitta och ta det lugnt mitt i natten!

/Hannah, sovsalsansvarig

 

 

Städning | Inga lediga platser

Städ är konventets räddningspatrull! Som en del i den är du konventarnas räddande ängel när toapappret är slut eller någon har spillt ramune på golvet, och alla vet ju att inget är så härligt som en ren och fräsh lokal! Förvänta dig massor av bra karma när du är med i den här gruppen!

/Emelie, städansvarig

 

 

Säkerhet | Inga lediga platser

Säkerhet jobbar för att konventet ska vara en säker plats att vara på. Som funkis jobbar du framför allt med att se till att ingen obehörig kan komma in på konventet eller i sovsalarna, att brandsläckare är i ordning och utrymningsvägar är fria. Det är viktigt att du har bra hand med människor, gärna rör dig runt om på konventet och att du behåller lugnet även i stressiga situationer. Du behöver ha fyllt 18 år för att få arbeta inom det här området.

Elina/, säkerhetsansvarig

 

 

Trygghet | Inga lediga platser

Trygghet är gruppen som jobbar för att alla PicaCons deltagare ska känna sig trygga på konventet. Som funkis inom trygghet bemöter du varje människa utifrån hens egna förutsättningar och vill hitta smarta sätt att göra just deras konventsupplevelse trygg, mysig och awesome!

/Simon, trygghetsansvarig

 

 

Har du hittat ditt favoritområde?

Ja, ta mig vidare! >>

 

 

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv