Aktiviteter

Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se

Aktiviteter, tävlingar och annat skoj!

Här hittar du info om vilka lekar, tävlingar, föreläsningar, workshops och annat roligt som kommer hända under PicaCon! Vill din förening komma till PicaCon och hålla aktiviteter, lekar och tävlingar? Skriv ett meddelande till oss på facebook eller till vår mejl, picacon@live.se och berätta om vad ni vill göra!

Doctor Who-rummet

Har du en brinnande passion för gamla sci-fi serier från Storbritannien? Letar du konstant efter en blå låda att resa runt i? Eller är du kanske bara ett fan av Doctor Who? Då finns Doctor Who-rummet här för dig! Doctor Who-rummet håller dörrarna öppna för alla Whovians varje dag. Känner du för att sitta runt och ta det lugnt ett tag? Kom över för lite pyssel och spel med DW-tema! Eller varför inte besöka några av de större eventen, som det traditionella meetupet på fredagen? Utöver det lovar Doctor Who-rummet massor av andra event och lektstunder under hela helgen.

Allons-y, allihopa!

Besök Doctor Who-rummets facebooksida för mer information och event.

 

 

Foto: Christer Gustafsson

Föreläsning: Mobbning inom cosplay

Mobbning är en stor del av mångas liv. Det sker i skolan, på nätet och många utsätts för mobbning varje minut. Cosplaygemenskapen är tyvärr inget undantag. Oavsett om du själv har utsatts för mobbning eller inte, så är den här föreläsningen en möjlighet att både lära dig mer om vad mobbning är, hur det funkar och hur du kan göra något åt att mobbning fortfarande pågår.

I den här föreläsningen får du lära känna Lizandra, också känd som Mizzpig Cosplay, som dedikerat jobbar för att inte andra ska känna sig lika utsatta som hon gjort. Under föreläsningen kommer Lizandra bland annat prata om fatshaming, slutshaming, näthat och troll.

Besök MizzPig Cosplays facebookevenemang för föreläsningen.

CondraDargo @ PicaCon!

Är du nyfiken på sällskapsspelens framtid eller hur man blir något av en YouTube-stjärna? Då ska du passa på att gå på en av Tomas "CondraDargo" Engströms föreläsningar! Han kommer att surra runt på PicaCon hela helgen för att umgås, spela spel och inte minst hålla ett gäng föreläsningar om allt från hur man startar upp en YouTube-kanal till de bästa sällskapsspelen, alla kategorier. Mer info om föreläsningarna hittar du alldeles här nedanför, länk till hans finfina recensioner hittar du här!

 

Moderna sällskapsspel - en introduktion

Känns det bekant med långutdragen krigföring som sår en djup osämja, eller att plötslig bankrutthet tvingar en att lämna spelsällskapet? Låna ut en stund av din tid och få en liten men uppiggande inblick i varför dagens sällskapsspel är så mycket bättre!

 

Moderna sällskapsspel - nygammal underhållning

Samarbete, asymmetrisk vinst, spelkomponenter som byts ut, solitäräventyr med mera; det har verkligen hänt mycket med sällskapsspelens mekanik och utförande sedan Risk och Monopol! Lär dig allt om vad som är populärt idag och varför sällskapsspel plötsligt är på allas läppar!

 

Att slå sig in på YouTube

Hur gör man sig synlig på YouTube och lär sig tala till en kamera? Tomas delar med sig av sin historia och sina erfarenheter under sina 8 år som YouTube-profil!

 

 

Föreläsning: 3D-printing och cosplay

För många är hantverk och tillverkning en stor del av cosplay och det kommer hela tiden nya material och metoder. En av de metoder som växer just nu är 3D-printing. Men vad är det? Vilka möjligheter finns det? Hur går det till? Är det inte lite fusk att bara få fram färdiga saker?

Lennart från cosplayduon Random Cosplay berättar om hur han använder sig av 3D-printing till sina cosplays och svarar på frågor om 3D-tekniken.

Läs mer på Random Cosplays facebookevenemang för föreläsningen!

 

 

Lakritsprovning med Björn

För er som är PicaCon-veteraner så vet ni att det nästan inte är PicaCon utan att Björn kommer från Krukmakeri Hemjord och tar oss med på en smakresa utan dess like. Genom åren har vi testat teer och choklad från världens alla hörn och i år återvänder vi till lakritsen! Så här skriver Björn om provningen:

Lakrits är inte salt! Lakrits är inte alltid det man tror, lakrits är inte salt eller söt utan något helt annat. Det här är en lakritsprovning ni kommer att få dofta, dricka och tugga. En stund som kanske kommer förändra er syn på vad lakrits egentligen är. Vi kommer ta reda på varifrån lakritsen kommer, hur den smakar, hur blir det godsaker av den och kanske det som är mest intressant, vilken lakrits är MIN favorit. Under provningen kommer kommer vi att smaka oss igenom alla typer av lakrits, vilket troligtvis innebär att många nya upplevelser med lakrits kommer att uppstå.

Så för er som gillar smakupplevelser och i synnerhet lakrits är detta något för er :)

 

Som en extra bonus så erbjuder Krukmakeri Hemjord i år på en fin rabatt för alla PicaCons besökare! Om du besöker Krukmakeri Hemjord och visar upp ditt konventsband så får du 15% rabatt på fika i caféet och 10% rabatt på övrigt sortiment i butiken. Hur bra som helst!

Besök Krukmakeri Hemjords facebooksida och instagramkonto.

 

 

Mystikens Samfund

Sedan flera år tillbaka är Mystikens Samfund etablerade som ett av PicaCons stadigaste spelhak och i år är de tillbaka för att ge er ännu mer av det ni älskar: turneringar i Cthulhu Wars och Game of Thrones! Det är bara att kavla upp ärmarna och visa vem som är boss! Är du nyfiken på andra spel och rollspel, eller vill veta mer om förenings alldeles egenutvecklade rollspelssystem, så går det förstås också bra. Du hittar Mystikens Samfund på deras facebooksida.

 

 

Föreläsning: Verklighetens alkemi

Är du också en av dem som varit nyfiken på alkemi? Vad var det för något egentligen, och varför sysslade folk med alkemi? Författaren och serietecknaren Magic Frigren berättar om alkemins uppkomst i det gamla Egypten, hur alkemin utvecklades genom historien och om hur alkemisterna ville hitta och förstå sina sanna jag och uppnå kunskap om universums hemligheter.

Magic kommer även att berätta om hur alkemin spelar in i romanen Transformationen, som du förstås också kan köpa vid Magics bord i Artist Alley.

 

 

AFISH

För dig som gärna sitter och hänger en stund med trevligt folk och spelar spel eller kanske leker en stund så rekommenderar vi varmt ett besök till AFISHs rum. Här kommer du också kunna vara med i fanfictiontävlingar och ha det allmänt najs under hela konventet!

Ta en sväng förbi AFISHs facebooksida för ett hum om all deras fina verksamhet till vardags!

 

 

 

 

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv