Aktiviteter
Foto: Konan, 2014

Cosplay - tävlingar och parad

 

Allt du vill och behöver veta om cosplayparaden, cosplaytävlingen och cosplaysketchtävlingen!

Foto: Louise Larsson Nordling, 2018

Föredrag och Workshops

 

Här kommer du att hitta allt du behöver och vill veta om konventets alla föredrag och workshops!

Nördquiz och Spelmusikquiz

 

Känner du att du kan allt inom nördkulturen? Eller känner du att du vill lära dig mer om nördkulturen? Eller känner du bara för att quizza lite?

 

Då är Nördkreatörernas Quiz rätt plats för dig. Nördkreatörerna utlovar frågor som du garanterat kan svaret på, frågor som du troligen kan svaret på och frågor som det är förvånande om du kan svaret på. I quizen tävlar lag på max 3 personer mot varandra i allehanda nördkulturella frågor. Ett av quizen kommer vara inriktat på nybörjarvänliga nördfrågor, ett på de riktigt nördiga nördfrågorna och ett på musiken som förekommer i spelens värld. Om du skulle vilja ha ett quiz på något annat tema, hojta till så försöker Nördkreatörerna fixa det med.

Lakrits- och Chokladprovningar

 

Björn Andersson från Krukmakeri Hemjord kommer tillbaka till PicaCon och i år håller han inte bara en utan två provningar!

 

På lördag kväll kommer det att bli en lakritsprovning och på söndag förmiddag en chokladprovning. Under provningarna kommer ni att få smaka lakrits respektive choklad från världens alla hörn och lära er mer om de olika smakerna. Mer info kommer lite närmare inpå konventet.

 

Vill du köpa lakrits, choklad eller te så ligger Krukmakeri Hemjord bara lite drygt hundra meter från konventet.

 

Klicka här för att komma till Krukmakeri Hemjords facebooksida.

Nördkreatörernas Nattjakt

 

Känner du att konventet somnar för tidigt? Vill du leta efter en skatt? Lockar äventyr och mysterier dig?

 

Då är Nördkreatörernas Nattjakt helt rätt för dig. På lördagskvällen någon gång när mörkret infaller så startar de upp en nattjakt runtom konventet. I nattjakten tävlar lag om att vara de första som lyckas lösa mysteriet och hitta skatten. Det kommer bli någon form av interaktiv skattjakt, där du får vara kreativ, barnslig, äventyrlig och klurig på samma gång. Förra året var den uppskattad och oplanerad, detta år hoppas vi på ännu mer uppskattning och betydligt mer planering.

Exakt tid för nattjaktens start meddelas på konventet.

The Agency

 

The Agency är en förening som oftast fungerar som en form av kamratstödjare på konvent, men under PicaCon kommer de framför allt finnas på plats och hålla i massor av roliga aktiviteter. Vad sägs till exempel om fotojakt, meme-tävling, OC-workshop eller tävling i perukstyling? Kanske är "Parlamentet: fan edition" lite mer din grej, eller kanske utmaningen "How long can you last in a horror game?"? Missa heller inte specialversionerna av klassiska Maffia!

 

 

Om du känner att du behöver någon att prata med under PicaCon så kan du kontakta vår Trygghetsgrupp.

ICHIBAN

 

ICHIBAN är en förening i Växjö som anordnar konventet IchiCon varje år sen 2009. När du besöker dem på PicaCon kommer du bland annat att kunna pyssla och spela spel.

 

Klicka här för att komma till ICHIBANs facebooksida.

Foto: Thuy Bui, 2016

TV-spelsturneringar

 

All info om våra tevespelsturneringar kommer du att kunna hitta här.

Illustration: Sandra Bergström, 2018

10-årsjubileum!

 

PicaCon fyller 10 år i år och det måste förstås firas! Här kommer du att hitta information om tidigare års PicaCon men också få lite ledtrådar till hur vi kommer uppmärksamma vårt jubileum.

The Doctor Who-Room

 

Doctor Who-rummet kommer tillbaka till PicaCon!

 

Det är fjärde året på PicaCon och i år liksom tidigare så kommer det att erbjudas massor av möjligheter att nörda Doctor Who tillsammans med andra. Under helgen kommer det att genomföras flera schemalagda event men pyssel och mys är förstås igång hela konventet!

 

Klicka här för att komma till Doctor Who-rummets facebooksida.

Escape Room - The Unmasked Introduction

 

Känner du att du och dina vänner har vad som krävs för att lösa pussel och gå med i en hemlig organisation?

 

Då är Nördkreatörernas Escape Room något för dig. Under delar av dagarna öppnar Nördkreatörerna upp ett Escape Room på konventet, där grupper om max 4 personer får möjligheten att under 60 minuter lösa en rad pussel, gåtor och andra klurigheter för att förhoppningsvis hinna lösa uppdraget innan tiden tar slut. Det krävs inga förkunskaper eller andra färdigheter för att lyckas, utan med gott samarbete och metodisk genomgång av rummet kan alla klara utmaningen. Föranmälan till rummet krävs och görs på plats hos Nördkreatörerna på konventet.

The Mischief Managers

 

Cosplaygruppen, Youtube:arna och Harry Potter-nördarna The Mischief Managers kommer till PicaCon! Exakt vad de kommer att göra är inte bestämt än, för gissa vad - ni besökare bestämmer! Vill ni helst se Q&As, paneler, föreläsningar eller något helt annat? Klicka in på Mischief Managers youtubekanal och kommentera med era önskemål!

 

Klicka här för att komma till Mischief Managers PicaCon-video.

 

Klicka här för att komma till Mischief Managers instagram.

 

Klicka här för att komma till Mischief Managers facebooksida.

V.Ä.S och S.T.I.G.

 

Föreningen S.T.I.G. kommer tillbaka till PicaCon, och med sig har den en kompisförening: V.Ä.S.! Deras namn står för Social technical interactive gaming och Västerås Äventyrssällskap, och tillsammans kommer de att erbjuda massor av aktiviteter under hela konventshelgen. Här kan du bland annat testa på HTC-vive med en massa olika spel inom många olika genres, bland annat populära Beat saber. Du kan också spela spel ur minibrädspelsbaren eller pixla med minipärlor till självkostnadspris. Känner du dig tävlingssugen så finns det både Minecraft-tävling och självklart PS3-favoriten Johann Sebastian Joust. Bland priserna finns till exempel biljetter till konventet VÄSCon 2019.

 

Klicka här för att komma till Västerås Äventyrssällskaps facebooksida.

 

Klicka här för att komma till S.T.I.G.s facebooksida.

Common Grounds

 

Common Grounds är en ny förening som vill erbjuda motivation, inspiration, hjälp och vägledning inom det kreativa skapandet. På PicaCon kommer de att hålla en cosplayverkstad!

I cosplayverkstaden kommer det att finnas verktyg för att jobba med foam, worbla, textil och målning. Under konventet kommer föreningen också att hålla genomgångar i hur man jobbar med de olika materialen, och för den som behöver hjälp med att laga eller fixa sin cosplaydräkt så finns Common Grounds cosplayverkstad där för att hjälpa!

 

Klicka här för att komma till Common Grounds facebookgrupp.

 

 

 

© PicaCon 2019.

All information på den här webbplatsen tillhör PicaCon, om inte annat uppges.

Do it!

Do it! är en förening i Kristinehamn som arrangerar evenemang sedan 2010. PicaCon är bara en av grejerna vi gör!