PicaCon 2014 | Jobba som funktionär

 

 

Är du en arbetsglad konventare som tycker att det bästa som finns är att sköta bagagerummet, göra toasts, vakta sovsalarna eller skura golv? Då tycker vi att du ska anmäla dig som funktionär!

 

Som funkis på PicaCon hjälper man inte bara till att hålla Sveriges kanske mysigaste konvent igång, man får också bra karma! Alla som någon gång besökt ett konvent vet väl hur skönt det är när toaletterna är rena och fräscha, eller hur gott det är med kaffe på morgonen? Det är funkisarna som får allt att funka!

 

Här nere kan du läsa om de olika arbetsområdena. Där står hur många lediga platser som finns till varje område och lite grann vad vi förväntar oss av dig som söker platsen. När du har hittat ett område som passar dig, klicka på länken längst ner på sidan!

 

Artist Alley | Inga lediga platser

I Artist Alley hittar du konventets kreativa hjärta! Här ritas, tecknas och pysslas: här stryker vi pärlplattor och viker origamitranor. Vi har också hand om besökarnas försäljningsbord. Så om det kliar i fingrarna på dig att pyssla eller om du är bra på att sälja begagnade nördgrejer är det här du ska vara!

/Sandra, Artist Alley-ansvarig

 

Cafeterian | Inga lediga platser

Cafeterian är platsen för dig som gillar att umgås med folk, jobba i högt tempo och ha rent omkring dig! Är du dessutom serviceinriktad? Då borde du jobba som funktionär i cafeterian!

/Sarah, cafeteriaansvarig

 

Bagageinlämningen | 1 ledig plats
Du är personen som besökarna kan lita på när det gäller deras bagage. Du bör klara av tunga lyft och en del stress, men också kunna stå ut med en del dötid. Du ska också vara trevlig och serviceinriktad. Din huvudsakliga arbetsuppgift består i att ta emot, hantera och lämna ut besökarnas bagage.

Om det här är du, tveka inte att söka!

/Robin, bagageansvarig

 

Insläpp och information | Inga lediga platser

Vill du jobba i självaste hjärtat av PicaCon? Är du trevlig, hjälpsam och noggrann? Har du skapligt hög stresstålighet? Är du awesome?
Då ska du söka till information och insläpp!
I infodisken kommer vi att hantera alla möjliga och omöjliga frågor från besökarna, anmälning till tävlingar och inte minst insläpp. Här kommer besökarna att kunna betala sina biljetter och det är därför viktigt att du är noggrann och är du dessutom bra på att räkna är det ett plus.
/Jimmy, informationsansvarig

Städning | Inga lediga platser

Städ är konventets räddningspatrull! Som en del i den är du konventarnas räddande ängel när toapappret är slut eller någon har spillt ramune på golvet, och alla vet ju att inget är så härligt som en ren och fräsh lokal! Förvänta dig massor av bra karma när du är med i den här gruppen!

/Emelie, städansvarig

 

Sovsalen | Inga lediga platser

Som sovsalsvakt har du ansvar för att inga obehöriga kommer in i sovsalen, för att det är lugnt och tyst och så att saker inte mystiskt försvinner. Du är också den som folk vänder sig till om de har problem eller frågor som rör sovsalen. Mycket självständigt arbete alltså! Dessutom ska du inte ha något emot att sitta och ta det lugnt mitt i natten!

/Hannah, sovsalsansvarig

 

Aktivitet | Inga lediga platser

Som aktivitetsfunkis är du inte rädd för att stå på scenen eller leda lekar. Du är lekfull, påhittig och vet hur man gör konventet till en rolig upplevelse. Alltifrån att se till att cosplayarna inte trillar av scenen till att dela ut pennor vid tipspromenaden, du fixar biffen!

/LouAnna, aktivitetsansvarig

 

TV-spel | Inga lediga platser

TV-spel är området för dig som gillar att spela spel, helt enkelt! Du ser till att konsoler, handkontroller och spel blir bra omhändertagna och att tv-spelsavdelningen är ren och fin. En eller annan tv-spelsturnering blir det förstås också!

/Felix, tv-spelsansvarig

 

 

Har du hittat ditt funkisområde?

Ja! Ta mig vidare! »

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Anmälan

Försäljare

Praktisk info

Tips

 

Jobba?

Försäljare?

 

Sponsorer

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

Why Do it?

Why not?