PicaCon 2014 | Praktisk info

 

 

Här kan du bra information om sådant som du kanske funderar på. Om du inte hittar något svar på dina frågor här så kan du mejla oss i PicaCrew >> picacon@live.se

 

Konventets regler hittar du här 

 

Orolig eller nyfiken förälder? Längre ner på den här sidan finns information för dig!

 

Resa och hitta hit

Konventet håller till i Brogårdsskolan i Kristinehamn. Postadressen är Gamla Kyrkogatan 2 och om du skriver in den i en GPS, Google Maps eller Eniro så kan du fixa bra kartor och vägbeskrivningar. Om du kommer med bil, säg det i insläppet så får du ett parkeringstillstånd som gäller för anvisad parkering.

Skolan ligger cirka tio minuters promenad från Kristinehamns resecentrum där det finns bra tåg- och bussförbindelser till hela Sverige.

Osäker på hur du ska gå? Vi har fixat en vägbeskrivning med bilder!

 

Boende

Alla som har betalat inträde på konventet har automatiskt en sovplats i våra sovsalar som ligger tjugo meter från konventet. Det är golvlogi som gäller, alltså tar man med sig liggunderlag/luftmadrass och sovsäck eller täcke. I samma byggnad finns också duschar och toaletter. Sovsalsbiljetten ingår i priset, så du betalar alltså inget extra - vi ser det som en självklarhet att alla ska ha någonstans att sova.

Om du inte tycker om att sova i sovsalar finns det flera olika alternativ för boende i Kristinehamn. Vandrarhem är billigare men ligger längre bort från konventet, medan hotellen är lite dyrare men ligger närmare. 

 

Mat och dryck

Att äta och dricka är alltid viktigt, men alldeles särskilt under konvent. På PicaCon finns det en cafeteria som säljer frukost, varma mackor, frukt, nudlar och enklare mellanmål (och förstås godis, läsk och mycket mer). Vatten finns det så klart också gott om!

Vill man köpa annan mat finns det inte mindre än tre mataffärer inom 15 minuters promenadavstånd och flera pizzerior, gatukök och restauranger.

 

För föräldrar

PicaCon 2014 är ett konvent för människor intresserade av japansk populärkultur och spel, i alla åldrar. Vi som arrangerar konventet är ungdomar mellan 20 och 27 år och vi har alla stor erfarenhet av konvent och av att arrangera evenemang för ungdomar. Det viktigaste för oss är att alla våra besökare ska ha roligt, trivas och känna sig trygga. Därför har vi två arbetsgrupper som arbetar speciellt med att se till detta: säkerhet och sjukvård.

Säkerhet ansvarar för att inga obehöriga släpps in på området och för att konventets regler följs. Man kan alltid vända sig till dem om något verkar farligt eller konstigt, eller om man av olika anledningar inte mår helt bra. Sjukvårdsgruppen består av utbildade sjukvårdare som alltid finns tillgängliga om man behöver någon att prata med eller behöver hjälp eller tröst på något sätt. Det är också våra sjukvårdare som håller koll på eventuella allergier eller andra problem som astma, diabetes eller epilepsi.

Vänligen notera att sjukvårdare enligt svensk lag inte längre får dela ut värktabletter - se därför gärna till att ditt barn har några sådana med sig om du vet att han/hon kan behöva det.

Sovsalarna där vi har vår nattlogi ligger 20 meter från konventet. Sovsalsvakter med radiokontakt med såväl säkerhet som sjukvård finns på plats dygnet runt.

 

Under hela helgen råder naturligtvis totalt alkohol- och drogförbud. Det är också förbjudet att medföra nötter och citrusfrukter till konventet, för att minska risken för allergiska reaktioner. Mer information finns på sidan med våra regler.

 

Om du har frågor eller funderingar är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss via vår mejladress picacon@live.se. Vi svarar gärna på allt du undrar över och kan också ge dig telefonnummer att ringa om du skulle vilja komma i kontakt med oss under konventshelgen.

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Anmälan

Försäljare

Praktisk info

Tips

 

Jobba?

Försäljare?

 

Sponsorer

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

Why Do it?

Why not?