Aktiviteter och tävlingar

Aktiviteter, tävlingar och annat skoj!
Här hittar du information om vilka lekar, tävlingar, föreläsningar, workshops och annat roligt som hände under PicaCon 2015!

Cosplaytävlingen
Dags att visa världen din favoritkaraktär från dess bästa sida? Då bör du vara med i cosplaytävlingen! Både egentillverkade och köpta dräkter får vara med i uppvisningen, men tävlar om lite olika priser. Anmäl dig till cosplaytävlingen i Aktivitetsrummet på konventet, senast klockan 20.00 på fredagen.

Cosplaysketch? Ja gärna! Om du och dina kompisar har en cosplaysketch som ni vill köra på konventet, tveka inte! Anmäl er genom att skicka in ett mejl till picacon@live.se eller säg till i Aktivitetsrummet på konventet! Det finns två handhållna mikrofoner på plats, och om ni vill ha ljud med i ert uppträdande så är det enklast om ni kan ta med det på cd-skiva.

AMV-tävling
Finns det en häftigare hyllning till en älskad anime än en riktigt bra anime music video? Nej, vi trodde väl inte det! Så kom igen, visa oss din favoritserie tillsammans med någon passande låt! Reglerna är enkla: AMV:n får vara max fem minuter lång (inkl. intro och outro) och måste kunna spelas i VLC Media Player. Tänk också på att PicaCon är öppet för konventare i alla åldrar, så innehållet i din AMV ska kunna ses av de flesta (tänk dig 11-årsgränsen på bio).

Lämna in din AMV till Aktivitetsrummet senast klockan 20.00 på fredagen.

Teckningstävlingar
På PicaCon har vi alltid två teckningstävlingar och vem som än vill får delta!

Teckningstävling 1 har temat ”Det var en gång…”. Ni får använda vilket material/media ni vill, men bidraget lämnas in i pysselrummet senast midnatt mellan fredag och lördag.

Teckningstävling 2 publiceras på konventet och lämnas in i pysselrummet senast midnatt mellan lördag och söndag.

Johann Sebastian Joust
Oj vad händer här? Är det någon form av fäktning? Kanske rave eller en dansritual? Nej, det är högst troligt en pågående match utav spelet Johann Sebastian Joust!

Joust är ett rörelsebaserat spel som går ut på att bli ensam spelare kvar. Det gäller att komma

tillräckligt nära de andra spelarna och knuffa till deras handkontroller så att de åker ur spelet, men

samtidigt hålla sig undan så att inte de kommer åt din kontroll. Det låter ju enkelt, men fullt så lätt är

det inte. Musikens takt och tempo bestämmer nämligen hur fort du kan röra dig utan att själv åka ut!

Så se upp och glöm inte bort att lyssna!

Johann Sebastian Joust arrangeras av föreningen STIG. Programmet, musikfilerna och Play Station-move-kontrollerna tillhandahålls av föreningen.

Artemis Space Bridge

Har du någon gång sett tv-serien Stargate eller Startrek? Är du kanske ett hängivet fan och har drömt om att få vara en del av besättningen och styra ett rymdskepp? Om så är fallet kommer du att älska spelet Artemis!

Artemis Spaceship Bridge Simulator är ett kooperativt multiplayer-spel i form av, precis som det heter, ett simulerat rymdskepp. Spelet är designat för att spelas av tre till sex spelare där var och en

med hjälp av en laptop (alternativt surfplatta) tillsammans ska driva detta rymdskepp. Spelet går ut

på att besegra alla fiendeskepp som attackerar rymdstationer och ert skepp. För att lyckas ska ni

lyssna på er kapten, flyga fram mellan minfält samt undvika svarta hål och asteroidbälten för att nå ert slutmål…utplåna fienden!

Artemis Space Bridge arrangeras av föreningen STIG. Laptops/surfplattor tillhandahålls av föreningen.

Brädspelsworkshop med FryxGames

Har du någonsin varit sugen på att skapa ditt alldeles egna brädspel, men vet inte riktigt i vilken ände du ska börja? Eller har du kanske alla delar färdiga, men skulle vilja nå ut? Då har du tur, för på PicaCon i år har du chans att träffa FryxGames! FryxGames är ett familjeföretag som sedan 2011 har släppt 4 olika brädspel och kortspel, och de vet allt du behöver veta men inte ännu har lyckats få reda på, från grafik och formgivning till speldesign. Missa inte deras workshop!

Hur lyckas man som mangatecknare?
Vill du bli mangatecknare? Kanske drömmer du om att se dina egna böcker i butikerna, eller ha en egen onlineserie som folk följer? Kom och lär dig från proffset Natalia Batista som berättar om hur mangamarknaden funkar i Sverige och internationellt, hur man arbetar som mangatecknare och vad man ska göra för att lyckas!

Sword Princess Amaltea
– fantasymanga där könsrollerna är ombytta
När serietecknaren Natalia Batista ville skapa en fantasymanga bestämde hon sig också för att göra något som tyvärr saknas bland tecknade serier; en könsomvänd fantasyvärld där prinsessorna räddar prinsarna.

Natalia berättar hur hon utvecklade historien till serien, influenser hon haft och beslut hon fått ta när hon valde att vända på könsmaktsordningen i sin fantasyvärld.

Pokémon Gaiden
Pokémon Gaiden är samlingsplatsen för allt om Pokémon – Tv-spelen, kortspelet, animén, cosplay, you name it! De kommer att hålla i turneringar, lekar och aktiviteter. Vare sig du är lika insatt som dem eller bara tycker Pikachu är söt är du välkommen in: byt pokémon, spela lite TCG eller varför inte utmana dina vänner i Pokémon-monopol? Use your frying pan as a drying pan!

Gingahörnan
Är du också passionerad Silver Fang-nörd? Då är det till Gingahörnan du ska titta in!

De uppstod som ett Ginga Cosplay Group SWE-projekt 2013 och jobbar hårt för att väcka intresse för en av de första animeserier som kom till Sverige, och för att få till svenska översättningar av Yoshihiro Takahashis otroliga verk. På PicaCon kommer de att erbjuda en gosig myshörna med mangaläsning och animevisning av Silver Fang och Weed. Du kan också rita, spel spel, delta i tävlingar eller varför inte göra ett par egna öron? Missa inte heller möjligheten att få träffa karaktärerna från animen och mangan!

Besök deras hemsida och facebook-sida!

Dream Café
Tycker du att det är alldeles för få maids och butlers i konventets egen cafeteria ska du inte förtvivla utan raskt bege dig till Dream Café! Dream Café är ett maid- och butlercafé som alltid gör sitt bästa för att deras besökare ska få en mysig fikastund och slappna av från konventets jäkt och stress. Till skillnad från många andra caféer erbjuder de ett sortiment av gluten- och laktosfria bakelser, och priserna är låga – flera bra anledningar att inte bara titta in utan stanna länge!

Titta in på deras hemsida eller besök deras facebook-sida!

Mystikens samfund
Lockas du av alternativa världar och fantastiska äventyr är du välkommen att träda in i Mystikens samfund. De är en rollspelsförening som bland annat håller på med att ta fram ett nytt Table Top RPG system som heter Codex Arboris, men på PicaCon kommer de främst att hålla i en del rollspel. Tveka inte att besöka dem, både på konventet och deras facebook-sida!

Brädspelsrummet
Vare sig du är helt såld på brädspel eller aldrig ens hört talas om något annat än Fia med knuff så är du välkommen in i brädspelsrummet. Här kan testa alltifrån Cards Against Humanity till Settlers of Catan och mycket, mycket mer däremellan. I år sammanfaller PicaCon med International TableTop Day 11 april, och därför kommer Brädspelsrummet fokusera lite extra på härliga klassiker. Det kommer att hållas turneringar i King of Tokyo, Munchkin och Ticket to Ride under lördag och söndag, och om du känner dig osäker på någon av dem kan du prova på att spela dem under fredagskvällen. Brädspelsrummet kommer också hålla lite rollspel och lajv-aktiviteter tillsammans med föreningen Spegelglas, och det ryktas om en figurspelsworkshop – missa inte det!

Dramatis Personae
Om livet känns som en maskerad är Dramatis Personae kanske den bästa eskorten en novis kan få. Till vardags sysslar de med forumsrollspel men på PicaCon kan du tillverka din egen mask, skapa dig en formidabel karaktär och möta dina medkonventare i kittlande improvisationslekar och rollspel. Eller varför inte slå dig ner med en kopp te och låta dig spås i tarot? I väntan på att få stiga in i Dramatis trolska värld kan du få en försmak på deras hemsida.

Spegelglas
Är du intresserad av spel? Berättelser? Tävlingar? Då är det Spegelglas rum som du ska besöka. Där kommer det ständigt att finnas saker att göra. Varför inte prova på att spela Magic the Gathering, eller kanske lite sociala brädspel tillsammans med nya och gamla vänner? De erbjuder även en bunt drop-in-rollspel; såsom den klassiska fantasysagan, utforskande rymdäventyr och mystiken i de norrländska skogarna. Förra årets storfavorit NerdQuiz kommer förstås tillbaka och som om inte det vore nog kan ni också rollspela någons vistelse på PicaCon! På kvällarna och lite in på nätterna finns även möjligheten till Maffia, Varulv och Two Rooms and A Boom – aldrig en tråkig stund alltså!

Psst! Passa på att besöka deras facebook-sida också!

Foxen
Behöver du lite lugn och ro för att vila upp dig efter intensivt konventande? Kanske sätta tankarna i rörelse genom metodiska rörelser och koncentration? Då kan du besöka Foxens rum och bygga med kaplastavar! Högt, brett, invecklat, vad passar dig bäst? Kom in och låt tiden flyta iväg medan du konstruerar ditt mästerverk!

Svarta Galten

Kan du inte riktigt få nog av rollspel, och vill träffa nya härliga människor att spela med? Då ska du besöka Svarta Galten, som är på PicaCon för första gången! Här kan du testa rollspel som Pathfinder, Vampire the Masquerade och Mutant år 0, eller varför inte prova på brädspelsfavoriter som Shogun, Warhammer, Small World och Mahjong? Kortspel finns också, alltifrån Munchkin till Vampire the Eternal Struggle, så tveka inte utan låt dig fångas upp i spelvärlden! Du kan också besöka deras facebook-sida, i väntan på konventet!

Yoikai
När de inte arrangerar YoiCon är Yoikai en trevlig liten nördförening, som på PicaCon kommer att förgylla tillvaron för alla konventare med bland annat turneringar i Mount your friends och Fluxx, och förstås massor av Cards Against Humanity. Det ryktas också om ett midnatts-rave – besök deras facebook-sida och ta reda på om det kan stämma!

Mono-Polly
Är du ute efter en lite mer intim brädspelsupplevelse så kan du smyga dig iväg till Mono-Polly. Som namnet antyder är det här du utklassar dina motkonventare i spännande Monopoldrabbningar, men du kan också dra ut på äventyr i klassiker som Drakskatten eller Diamantjakten – eller varför inte vara med i en lagtävling i schack? Oavsett vad du väljer kommer du säkert få svårt att slita dig!