Praktisk info

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv

Praktisk info, vägbeskrivningar, regler och sånt

På den här sidan och undersidorna (länkar i menyn till vänster) kan du hitta bra information om sådant som du kanske funderar på. Om du inte hittar något svar på dina frågor här så kan du mejla oss via picacon@live.se - så svarar vi så fort vi kan!


Orolig eller nyfiken förälder? Längre ner på den här sidan finns information för dig!Nå oss via telefon under konventet, dygnet runt:

Trygghet: 073 083 07 61Konventets öppettider

Konventet öppnar kl. 15.00 fredag 6 april och stänger klockan 15.00 på söndag 8 april.

Sovsalarna öppnar kl. 22 på fredagen, och stänger kl. 10 på söndagen.Resa och hitta hit

Konventet håller till i Brogårdsskolan i Kristinehamn. Postadressen är Gamla Kyrkogatan 2 och om du skriver in den i en GPS, Google Maps eller Eniro så kan du fixa bra kartor och vägbeskrivningar.


Om du kommer med bil och vill parkera gratis, kolla först in vår sida om Parkering. När du kommer till konventet och har parkerat på P2, säg det i insläppet så får du ett parkeringstillstånd som gäller för den parkeringen.


Skolan ligger cirka tio minuters promenad från Kristinehamns resecentrum där det finns bra tåg- och bussförbindelser till hela Sverige. Osäker på hur du ska gå? Vi har en vägbeskrivning med bilder! Kolla i menyn till vänster.Boende

Alla som har föranmält sig och uppgett att de behöver en sovsalsplats samt har betalat inträde på konventet har en sovplats i våra sovsalar. PicaCon har två sovsalar:


¤ Brogårdshallen, cirka 20 meter från konventet

¤ Södermalmshallen, cirka 10 minuters promenad från konventet


Vilken sovsal du vill sova i skriver du i din anmälan. Det är golvlogi som gäller, alltså tar man med sig liggunderlag/luftmadrass och sovsäck eller täcke. I samma byggnad finns också duschar och toaletter. Sovsalsbiljetten ingår i priset, så du betalar alltså inget extra - vi ser det som en självklarhet att alla ska ha någonstans att sova.


Om du inte tycker om att sova i sovsalar finns det flera olika alternativ för boende i Kristinehamn. Vandrarhem är billigare men ligger längre bort från konventet, medan hotellen är lite dyrare men ligger närmare.


Om du inte har föranmält dig till konventet utan kommer till konventet på fredagen eller lördagen, kan vi inte garantera en sovsalsplats till dig. Om du alltså vet om att du behöver någonstans att sova - föranmäl dig!

 


Mat och dryck

Att äta och dricka är alltid viktigt, men alldeles särskilt under konvent. På PicaCon finns det en cafeteria som säljer frukost, varma mackor, frukt, nudlar, pan pizza, piroger, smoothies och mellanmål (och förstås godis, läsk och mycket mer). Vatten finns det så klart också gott om!


Vill man köpa annan mat finns det inte mindre än tre mataffärer inom 15 minuters promenadavstånd och flera pizzerior, gatukök och restauranger.För föräldrar

PicaCon 2018 är ett konvent för människor i alla åldrar som är intresserade av östasiatisk och västerländsk spel- och populärkultur. Vi som arrangerar konventet är en grupp unga vuxna som alla har stor erfarenhet av konvent och av att arrangera evenemang för barn och ungdomar. Det viktigaste för oss är att alla våra besökare ska ha roligt, trivas och känna sig trygga. Därför har vi tre arbetsgrupper som arbetar speciellt med att se till detta: Sjukvård, Trygghet och Säkerhet.


Trygghet har ansvar för att konventet känns som en trygg och trevlig plats att vara på. Säkerhet ansvarar för brandsäkerheten och att ingen obehörig kommer in i konventets lokaler.


Sjukvård består av utbildade sjukvårdare och frivilligsjukvårdare som alltid finns tillgängliga om man behöver någon att prata med eller behöver hjälp eller tröst på något sätt. Det är också våra sjukvårdare som håller koll på eventuella allergier eller andra problem som astma, diabetes eller epilepsi.


Vänligen notera att sjukvårdare enligt svensk lag inte längre får dela ut värktabletter

- se därför gärna till att ditt barn har några sådana med sig om du vet att hen kan behöva det.


I våra sovsalar finns sovsalsvakter på plats dygnet runt. De finns till för att se till att sovsalarna är lugna och trygga, se till brandsäkerheten men också för att kontakta Trygghet, Säkerhet och Sjukvård om det skulle behövas.


Under hela helgen råder naturligtvis totalt alkohol- och drogförbud. Det är också förbjudet att medföra nötter och citrusfrukter till konventet, för att minska risken för allergiska reaktioner. Mer information finns på sidan med våra regler.


Om du har frågor eller funderingar är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss via vår mejladress picacon@live.se. Vi svarar gärna på allt du undrar över och kan också ge dig telefonnummer att ringa om du skulle vilja komma i kontakt med oss under konventshelgen.

Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se