Cosplay, Cosplay, Cosplay!

Längtar du efter att få visa upp din favoritkaraktär från dess bästa sida? Då tycker vi att du ska vara med i PicaCons cosplaytävling! Uppvisningen på scenen är ett fantastiskt tillfälle att visa upp din favoritkaraktär och dräkt, och är en av konventets stora höjdpunkter. Vill du inte vara med i cosplaytävlingen men ändå visa upp din dräkt är du varmt välkommen att vara med i cosplayparaden på lördagen! 

 

Om du har frågor om cosplay på PicaCon, kontakta oss via mejladressen picacosplay@doitlikeaboss.se

 

Sista anmälningsdag för cosplaytävlingen är söndag 30 mars.

Kom ihåg att du måste vara anmäld till konventet innan du anmäler dig till cosplaytävlingarna.

 

 

Cosplaytävlingen


Cosplaytävlingen är en av konventets stora höjdpunkter! Tillsammans med andra cosplayare tävlar du om totalt tre priser: Publikens val, Bästa hantverk och Bästa cosplay (Juryns val). 


För att tävla om Bästa hantverk krävs det att du anger detta vid anmälan och att du själv har tillverkat det mesta av din dräkt. Kraftigt modifierade plagg och köpta detaljer kan vara okej. Publikens val och Juryns val tävlar alla om. Kom ihåg att skicka med en referensbild på karaktären du cosplayar.

 

KLICKA HÄR för att anmäla dig till Cosplaytävlingen.


 

 

 

Cosplayparad


Självklart blir det en cosplayparad även under årets PicaCon! 

Paraden kommer att gå från Brogårdsskolan (där konventet hålls) och ta en tur genom Kristinehamns centrum för att sedan avslutas vid Brogårdsskolan igen. Alla som vill vara med i tåget är välkomna, vare sig du har en cosplaydräkt eller inte. Ju fler vi är som går i paraden desto roligare blir det! 


Paraden avgår från skolgården klockan 13.00 på lördagen.