Tips för en härligare konventsupplevelse!

Att åka på konvent ska vara kul! Och du vill ju gärna ha så roligt som absolut möjligt medan du är där! Vare sig du är en erfaren konventare eller ska åka för första gången kan det vara bra att läsa våra smarta tips för en skönare, häftigare konventsupplevelse!

 

Före konventet

¤ Resan hit - Res gärna med tåg! Det är för det mesta både snabbt och bekvämt, och brukar kunna bli riktigt billigt om man bokar tidigt. Desutom är det miljövänligt. Annars är buss, bil eller kanske cykel alternativ?

¤ Hitta till konventet - Skriv ut en vägbeskrivning så slipper du gå vilse

¤ Packning - ta inte med dig mer än du kan bära. Sovsäck, luftmadrass, kläder, en handduk och så förstås tandborsten är perfekt grundutrustning. Ta gärna med dig en vattenflaska också!

¤ Peppa och planera - Om du vet med dig att det är något särskilt du vill göra, kanske en tävling eller turnering, se till så att du har kollat schemat och vet när och var det händer! Peppa tillsammans med andra konventare på vår facebook-sida så kanske du får tips om andra häftiga grejer att göra!

 

Under konventet

¤ Din hälsa - Kroppen behöver massor av vatten och mat för att du ska orka ha roligt. Den behöver också sömn, så se till att äta, dricka och sova ordentligt. Då orkar du mer och mår bättre! Om du vet att du lätt får huvudvärk kan det vara bra att ta med sig ett par värktabletter också.

¤ Hygien - det finns gott om duschar i anknytning till sovsalarna, utnyttja det! Att känna sig fräsch är alltid skönt. Om du av någon anledning inte vill byta om och duscha tillsammans med andra finns det enskilda omklädnings- och duschutrymmen.

¤ Trygghet, Säkerhet och Sjukvård - de här tre funkisgrupperna arbetar för att konventet ska kännas tryggt och välkomnande för alla besökare. Om de säger åt dig att stänga ett fönster, gå till en viss plats, äta, sova, dricka eller sitta ner och ta det lugnt - gör det. De gör det inte för att vara elaka utan för att du ska ha det bra. Om du vägrar göra som de säger kan det sluta med att du får bandet klippt och alltså inte får vara på konventet längre.

¤ Andra konventare - konventare är ett trevligt släkte, för det allra mesta. Även om du kanske inte känner någon när du först kommer till konventet kommer du antagligen att hitta folk med samma intressen som du inom en timme, kanske redan i kön, och det är toppen! Men om någon skulle bete sig otrevligt mot dig, säg till den personen. Om det inte hjälper, berätta för en trygghetsfunkis eller någon av arrangörerna i PicaCrew.

 

Sista dagen

¤ Packning - packa din väska redan på söndagsmorgonen och lämna in den till bagagehanteringen. Då kan du slappna av under konventets sista timmar och snabbt och smidigt hämta din väska när konventet stänger.

¤ Nya vänner - se till att bli vänner på facebook, instagram, snapchat eller Discord så att ni kan hålla kontakten även efter att PicaCon har stängt. Då kanske ni kan åka tillsammans till nästa konvent?

 

Och sist, men absolut inte minst, ha roligt! Utforska lokalerna, besök försäljarna, pyssla i pysselrummet, spana in cosplaytävlingen, spela Super Mario, lek, dansa, mumsa Pocky och njut av helgen!

Vad är "Jag behöver space"?


Ibland kan en behöva vara ifred och lite för sig själv. Särskilt på ett konvent med massor av folk runt omkring. Om någon du träffar säger till dig "Jag behöver space", betyder det att personen vill vara ifred.

Självklart respekterar du det.

Alla behöver lite space ibland.