Försäljare

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv

Försäljare


Här hittar du information om vilka försäljare och Artist Alley-försäljare vi hade på besök under PicaCon 2015!


SweetPinku

SweetPinku är platsen för dig som älskar sweet lolita-mode. Här hittar du handgjorda klädesplagg och accessoarer som verkligen sätter pricken över i:et på din ensemble. Är du inte redan ett sweet lolita-fan kommer du garanterat att bli det efter att ha sett de här sockersöta skapelserna!


Melty Chocolate Moon

Om dina smaker rör sig inte bara åt lolita-hålet utan också mot Fairykei, Pastelgoth och Gyaru så är det kanske till Melty Chocolate Moon du ska bege dig? Här finns accessoarer och smycken att piffa till din stil med! Besök gärna deras webbshop!
Mini Maxi Presenter

Hos Mini Maxi Presenter hitter du merchandise från många olika anime och mangaserier, men också leksaker, kläder och origami-material. Om ni vill tjuvkika på deras utbud gör ni det enklast via deras hemsida!
FutagoShop

Älskar du också Silver Fang så är FutagoShop ditt första, andra och tredje stopp bland försäljarna. Här hittar du allt möjligt som har med Silver Fang att göra, från manga och samlarföremål till dina alldeles egna tassar. De har också merchandise från andra serier och filmer, och så godis förstås. Spana in dina favoriter redan nu på deras webbshop!Vanadis

Om du också är en av dem som väntat och väntat på ditt Hogwarts-brev men ännu inte fått något, så kan du få en rejäl dos av trolldom och magi hos Vanadis. Här hittar du trollstavar, fjäderpennor, smycken och mycket annat Harry Potter-relaterat. Här finns också merchandise från Game of Thrones, Doctor Who, och accessoarer för steampunk och lolita. Oemotståndligt, eller hur?Missangest

Missangest är en tecknare och spelskapare som kommer att finnas på plats i Artist Alley för att sälja bilder och ta emot beställningar. Vill du beställa en bild och hämta ut den på PicaCon går det bra att göra fram till 20:e mars - ta kontakt med Missangest via deras deviantArt-sida eller varför inte prova något av spelen?Natalia Batista och Nosebleed Studio

Natalia Batista är en av Sveriges främsta mangatecknare och skapare av bland annat kattmangan Mjau! och BL-mangan A song for Elise. Hennes senaste projekt är fantasymangan Sword Princess Amaltea, om en könsomvänd sagovärld där prinsessorna räddar prinsarna.

Hon arbetar även deltid på Serieskolan i Malmö, Sveriges främsta serieutbildning, samt är medlem i det produktiva mangakollektivet Nosebleed Studio, vars mangantologier finns att låna på biblioteken.

Tillsammans med henne kommer Catarina Batista, också medlem i Nosebleed Studio och publicerad i bland annat Sydsvenskan, Manga Mania och Shojo Stars samt i flera av studions antologier. Hon undervisar också på Serieskolan i Malmö.


Natalia och Catarina hittar ni under lördag och söndag i Artist Alley där de finns för att sälja och signera serier och illustrationer och svara på frågor om serietecknande. Natalia kommer också att hålla två föreläsningar för oss (läs mer under Aktiviteter). Klicka på deras namn för att läsa mer om Natalia, Catarina och Nosebleed Studio!SanLi

Hos SanLi hittar du inte bara handgjorda smycken och accessoarer i egen design utan också ett intressant utbud av unika små saker från Asien. Det finns alltid något nytt och spännande, eller varför inte kolla in second hand-avdelningen för en nygammal touch till din ensemble? Smakprov hittar du på SanLis facebook-sida!
C.H/comicz

Intresserad av serier? Då är det till C.H/comicz du ska styra kosan! Här hittar du C.H:s egen-producerade serier och fanzines, och missa inte science fiction-eposet Salamander! Nyfiken? Då ska du absolut kolla in C.H:s blogg!


Bjekkergauken

Drömmer du dig också bort ibland? Då kanske några av Stinas fantastiska akvareller är något för dig! Hon kommer också att ha med sig små skulpturer och andra härliga skapelser, så missa inte att besöka hennes bord. Eller varför inte tjuvkika in på hennes tumblr?
Kagerou Jewelry

Dagsländan, Kagerou, är en av Japans äldsta och mest omtyckta symboler, och kanske är det här hos Kagerou Jewelry som du kommer att hitta smycken som en dag blir dina äldsta och mest omtyckta? Smyckena är i en liten mörkare stil och är inspirerade av det japanska RPG-spelet Ib och dess rostema, och känner du för att komplettera med matchande kedjor, kors och chokers finns det också.

Anim8

Förra året var det premiär för Anim8 på PicaCon och nu är de tillbaka igen! I vanlig ordning är det anime och manga merchandise som står i centrum, men här hittar du också fantastiska Kigurumi-dräkter och läckra affischer!


Richard Hagdahls fotostudio

Ibland är konventslivet alldeles fantastiskt, och man önskar att man kunde fånga ögonblicket och spara det för alltid. Nu kan ni det, i Richards fotostudio! Richard kommer att finnas på plats under hela konventet för att föreviga cosplaydräkter, kompisgäng, meet ups och allt som är mysigt och härligt med konvent, både inomhus och utomhus. Hans hemsida är för närvarande under konstruktion, men kolla in hans facebook-sida!VerEl Dezigns

Letar du efter en ny peruk till ditt nästa cosplayprojekt, eller kanske ett par vackra alvöron? Hos VerEl Dezigns hittar du allt från peruker och accessoarer till handarbeten. Till PicaCon kommer de också med sortiment från Mikos hörna, vilket innebär begagnade spel, filmer, anime och manga. En riktig skattkista alltså! Besök gärna deras facebook-sida, och se efter om de har vad du är ute efter!Besökarnas försäljningsbord

För den som vill sälja bara några få saker kommer vi så klart att erbjuda ett besökarnas försäljningsbord även i år! Besökarnas försäljningsbord är, precis som det låter, inte någon försäljare utan en plats där du som besökare kan sälja dina prylar till andra konventare. Allt ifrån manga till film, spel, kläder, figurer och annan merchandise är välkommet. Du lämnar in dina saker till funktionärerna, säger vilket pris det är på dem och får ett kvitto på vad du har lämnat in. Sen finns dina grejer till försäljning medan du njuter av konventslivet. Smart va?


Besökarnas försäljningsbord kommer att finnas i samma område som Artist Alley och pysselavdelningen. För att du ska kunna hämta ut dina pengar (eller sakerna, om de inte blir sålda) måste du kunna uppvisa ditt kvitto.


PicaCon kommer att ta ut en liten avgift för försäljning vid bordet enligt följande:

Föremålet kostar upp till 50 kronor: 5 kronor i avgift

Föremålet kostar mellan 51 och 100 kronor: 10 kronor i avgift

Föremålet kostar 101 kronor och uppåt: 20 kronor i avgift.


Avgiften är per sak som säljs. Om du alltså säljer fem stycken manga, en och en, för 50:- styck, så tar vi en avgift på 5 kronor/manga. Om du däremot säljer alla fem manga tillsammans, som "en" grej, för 250:-, så tar vi en avgift på 20 kronor.

Avgiften tas naturligtvis bara ut om dina saker blir sålda.


Varför tar vi en avgift?

Försäljningsbordet är en extra service till er konventsbesökare och våra funktionärer lägger mycket arbetstid på det. Man kan se den som en slags förmedlingsavgift, ungefär som att Posten tar betalt för att skicka paket mellan olika ställen (porto). Och så är du fri att göra andra grejer hela helgen.Vi vill påminna er om att försäljning endast får ske via konventets kanaler, det vill säga i cafeterian, Artist Alley, hos försäljarna eller vid besökarnas försäljningsbord.Artist Alley

Vad vore ett konvent om man inte fick möjligheten att sälja sina konstverk? Naturligtvis kommer man att kunna det även på PicaCon! Oavsett om du har med dig det du vill sälja eller tänker rita, skissa, teckna, måla (kanske porträtt?) även under konventet, så finns det plats för dig.

Anmäl dig som vanlig besökare till PicaCon, och skriv i din ansökan att du dessutom vill ha ett bord i Artist Alley. Sedan betalar du inträde som vanligt, och när du kommer upp till Artist Alley på konventet så finns det ett bord för dig! Plättlätt? Plättlätt!Kom till oss som försäljare!

Tillverkar du saker som du vill sälja? Har du ett företag med samma målgrupp som vårt konvent (glada människor som älskar smågrejer och särskilt spel- eller japanrelaterade saker)? Då borde du komma till oss!

Att komma som försäljare till oss kostar ingenting utöver inträdet. Det innebär att du, förutom att sälja dina grejer, också kan delta i konventslivet (äga ut någon på Guitar Hero, till exempel), sova i våra sovsalar och så vidare. Vad vi behöver veta är:

 

  • Namn, personnummer och information om eventuella allergier eller andra sjukdomar, som exempelvis astma, diabetes eller epilepsi för ALLA som kommer som försäljare.
  • Företagets namn/namnet du säljer dina grejer under.
  • En epostadress för fortsatt kontakt.
  • Hur många bord du behöver (ett bord är 120x50cm). MAX 3 BORD per försäljare p.g.a. begränsad yta.


Och förstås, vad du säljer för något!


Skicka den här informationen i ett mejl till picacon@live.se, du får svar så snart som möjligt!
Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se