Aktiviteter

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv

Aktiviteter, tävlingar och annat skoj!

Cosplaytävlingen

Iklädd din favoritkaraktärs utstyrsel från den där superbra serien du nyligen sett eller spelet du precis klarat av tävlar du mot andra med samma intresse. Både hemmagjorda och köpta kostymer är välkomna att delta men kommer att tävla om lite olika priser.

Du anmäler dig till cosplaytävlingen i Aktivitetsrummet på konventet.


 

Cosplaysketch? Ja gärna! Om du och dina kompisar har en cosplaysketch som ni vill köra på konventet, tveka inte! Anmäl er genom att skicka in ett mejl till picacon@live.se eller säg till i Aktivitetsrummet på konventet!


Pokémonmästerskapet

Du blir tilldelad en pokemon som du under spelets gång ska träna genom att utföra olika uppgifter. Med lite tur och tålamod kan du få chansen att fånga fler eller lära dina pokemon specialattacker. I slutet av mästerskapet drabbar alla tränarna samman i en strid om vem som är pokemonmästaren.


Sugen på att bli Pokémonmästare? Besök Aktivitetsrummet!
Inspiration: Spel

Ni har efterfrågat det, vi har fixat det! PicaCon 2014 kommer att besökas av ingen mindre än Sara Wendel, Assistant Developer på Paradox Development Studio, som är en del av Paradox Interactive. Hon kommer att berätta om hur spelbranschen funkar, hur man skriver och utvecklar spel, och lite grann om vilka utbildningar som kan vara bra att kika närmare på om man är sugen på att jobba med spel. Vare sig du redan är spelfrälst eller bara lite nyfiken - kom och lyssna! Det kommer garanterat bli fantastiskt!

Japanska teer

Te har alltid haft en speciell plats i PicaCons hjärta och Björn, som förra året tog oss med på en rundresa bland Asiens teer, kommer i år att göra en djupdykning i de japanska teernas förunderliga smakvärld. Mums!


Filmrummet

Är det dags att ta en paus från konventets stoj och stim? Har du helt missat den där teveserien eller animen som alla pratar om? Hakuna Matata - det är bara att komma förbi filmrummet. Här kommer du att hitta både nytt, klassiskt, gamla godingar och bortglömda pärlor inom anime, film och teveserier.

Filmschemat hittar du runtom på konventet.


Foxen - FoxCon kommer på PicaCon!

Hos Hannes, Elina, Felicia och Erik kan ni inte bara ägna peppa inför FoxCon, ni kan också spela diverse rollspel och inte minst: äga ut varandra i kaplastavsbygge! Missa inte det!


Spegelglas


Spegelglas är Kristinehamns entusiastiska lajvargäng som under PicaCon kommer bjuda på allt det bästa ur sin repertoar. Hos dem kommer du kunna leka dramalekar, prova på kortare lajvscenarion, spela brädspel och rollspel - och varför inte prova ett par omgångar Varulv?

Pyon Café

Sugen på att träffa maids och butlers? Då är det till PyonCafé du ska ta dig! Här kommer du att kunna fika, prata, dansa och spela spel tillsammans med uppklädda maids och butlers - men passa dig! Ryktet säger att de har väldigt olika personligheter...


.

TV-spel och turneringar

Naturligtvis kommer vi även i år ha ett ordentligt TV-spelsrum! Här finns ett antal olika konsoler att prova för första gången eller nostalgiskt återvända till, och en uppsjö av spel förstås! Förutom de traditionsenliga turneringarna i Sumotori Dreams, Mario Party, Smash Bros Brawl och Smash Bros Melee, kommer vi också arrangera ett antal turneringar på plats på konventet när vi ser vilka spel och intressen som finns!


Har du spel, konsoler eller kontroller som du skulle vara villig att låna ut till PicaCon? Hör av dig till oss via picacon@live.se!

Ginga Cosplay Group Sweden - Gingahörnan

Ginga är en grupp som startades upp i november 2013 och målet är att få upp intresset för Silver Fang i Sverige igen - kanske till och med följa Finlands exempel och få mangan översatt till svenska! Till dess är alla som är intresserade av Yoshihiro Takahashis verk (Silver Fang, Weed och Orion) välkomna till Gingahörnan! Här kan du chilla, läsa manga, rita, vara med i Ginga-relaterade tävlingar, gå en tipsrunda, göra egna djuröron och mycket annat!

EMR Karaoke

Något av en klassiker på PicaCon, men aldrig tråkigt! Hos EMR har du chansen att trollbinda publiken med hjärtekrossande ballader, tungvricka dig runt de knepigaste av j-rock-låtar eller helt enkelt göra världens show av Pokémon-introt. Bläddra bland tusentals låtar i deras samling och kör hårt!


Nyanko Scandal Factory


Är du nyfiken på Visual Kei, eller är det kanske ditt största intresse? Oavsett vilket så har du nu chansen att få reda på mer om denna spektakulära klädstil, och musiken den förknippas med. Förutom en introduktion kommer du också få lära dig hur man bygger upp stilen, vad som den till just Visual Kei. Missa inte detta!

Liiten


Liiten är den lilla konventsföreningen från Frövi som står bakom LiiCon. Hos dem kan du bland annat tävla i Puzzle Run, köra fotleken och ninjaleken. Du kan också rita förslag på hur deras konventsband ska se ut, så missa inte det!

Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se