Försäljare

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv

Försäljare


Nyfiken på vad som krävs för att komma som försäljare till PicaCon? Är du en svältande konstnär som vill få en plats i vår Artist Alley? Eller har du grejer du vill sälja på besökarnas försäljningsbord? Kolla längst ner på sidan!


Våra försäljare


Hos NerdWorld hittar du allt möjligt roligt som du kan tänkas behöva för att få till en riktigt nördig tillvaro. Från muggar och musmattor till gosedjur, kläder och smycken! För en försmak på vad de har att erbjuda, titta in på deras hemsida.

 

SweetPinku

Hos Sweet Pinku finns allt för dig som älskar Lolita och Fairy Kei, framför allt kläder och accessoarer. Alltså: fixa stilen hos SweetPinku!


För dig som gillar smycken och accessoarer rekommenderar vi verkligen ett besök till SanLi! Här finns handtillverkade och unika godbitar för alla smaker - och har du tur kanske du hittar småsaker från Asien också! Kolla in deras facebooksida!


 

Hos FutagoShop har det länge varit Yoshihiro Takahashis verk, som Silver Fang och Weed, som stått i centrum, men du kan hitta också hitta annan manga och merchandise här. Hos Futago vet man aldrig riktigt vad man kommer att hitta, men en titt in på hemsidan kan kanske ge en hint?

Anim8 kanske är mer känd för vissa som en hemsida, men nu kommer de att finnas på plats på PicaCon! Här kan du hitta allt möjligt från samlarprylar till Kigurumi-dräkter, bentolådor och vykort, eller varför inte några affischer?Hos Evshie's TreasureChest kan du hitta BJD-kläder och accessoarer, men också beställa face-ups eller varför twin-outfits till dig och din docka? Egensydda Kigurumis kommer också att finnas att köpa, så missa inte att besöka skattkistan!
Sugen på att föreviga PicaCon som en av de bästa helgerna i ditt liv? Ta en bild hos Heaven Photography! Studiofoton av dig och dina vänner, i vardagskläder eller cosplay, som skrivs ut direkt på plats på konventet. Kan det bli bättre?Kom till oss som försäljare!

TYVÄRR HAR VI SLUT PÅ PLATSER FÖR FÖRSÄLJARE I ÅR D:

Tillverkar du saker som du vill sälja? Har du ett företag med samma målgrupp som vårt konvent (glada människor som älskar smågrejer och särskilt spel- eller japanrelaterade saker)? Då borde du komma till oss!

Att komma som försäljare till oss kostar ingenting utöver inträdet. Det innebär att du, förutom att sälja dina grejer, också kan delta i konventslivet (äga ut någon på Guitar Hero, till exempel), sova i våra sovsalar och så vidare. Vad vi behöver veta är:

 

Namn, personnummer och information om eventuella allergier eller andra sjukdomar, som exempelvis astma, diabetes eller epilepsi för ALLA som kommer som försäljare

Företagets namn/namnet du säljer dina grejer under

En epostadress för fortsatt kontakt

Hur många bord du behöver (ett bord är 120x60cm). Nytt för i år är att varje försäljare får tillgång till max 3 bord, p.g.a. begränsad yta.

Och förstås, vad du säljer för något!


Skicka den här informationen i ett mejl till picacon@live.se, du får svar så snart som möjligt!


Artist Alley

Vad vore ett konvent om man inte fick möjligheten att sälja sina konstverk? Naturligtvis kommer man att kunna det även på PicaCon! Oavsett om du har med dig det du vill sälja eller tänker rita, skissa, teckna, måla (kanske porträtt?) även under konventet, så finns det plats för dig.

Anmäl dig som vanlig besökare till PicaCon, och skriv i din ansökan att du dessutom vill ha ett bord i Artist Alley. Sedan betalar du inträde som vanligt, och när du kommer upp till Artist Alley på konventet så finns det ett bord för dig! Plättlätt? Plättlätt


Besökarnas försäljningsbord

För den som vill sälja bara några få saker kommer vi så klart att erbjuda ett besökarnas försäljningsbord även i år! Besökarnas försäljningsbord är, precis som det låter, inte någon försäljare utan en plats där du som besökare kan sälja dina prylar till andra konventare. Allt ifrån manga till film, spel, kläder, figurer och annan merchandise är välkommet. Du lämnar in dina saker till funktionärerna, säger vilket pris det är på dem och får ett kvitto på vad du har lämnat in. Sen finns dina grejer till försäljning medan du njuter av konventslivet. Smart va?


Besökarnas försäljningsbord kommer att finnas i samma område som Artist Alley och pysselavdelningen. För att du ska kunna hämta ut dina pengar (eller sakerna, om de inte blir sålda) måste du kunna uppvisa ditt kvitto.


PicaCon kommer att ta ut en liten avgift för försäljning vid bordet enligt följande:

Föremålet kostar upp till 50 kronor: 5 kronor i avgift

Föremålet kostar mellan 51 och 100 kronor: 10 kronor i avgift

Föremålet kostar 101 kronor och uppåt: 20 kronor i avgift.


Avgiften är per sak som säljs. Om du alltså säljer fem stycken manga, en och en, för 50:- styck, så tar vi en avgift på 5 kronor/manga. Om du däremot säljer alla fem manga tillsammans, som "en" grej, för 250:-, så tar vi en avgift på 20 kronor.

Avgiften tas naturligtvis bara ut om dina saker blir sålda.


Varför tar vi en avgift?

Försäljningsbordet är en extra service till er konventsbesökare och våra funktionärer lägger mycket arbetstid på det. Man kan se den som en slags förmedlingsavgift, ungefär som att Posten tar betalt för att skicka paket mellan olika ställen (porto).

 


Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se