Cosplay

Cosplay, Cosplay, Cosplay!

Längtar du efter att få visa upp din favoritkaraktär från dess bästa sida? Då tycker vi att du ska vara med i PicaCons cosplaytävling! Kanske känner vi oss alla lite ringrostiga efter flera års uppehåll, men med både parad och uppvisning på scen tror vi att årets cosplaytävling kommer att bli en fantastisk upplevelse för alla!

 

Om du har frågor om cosplay på PicaCon, kontakta oss via mejladressen picacosplay@doitlikeaboss.se

 

Sista anmälningsdag för samtliga cosplaytävlingar är söndag 17 april.

Kom ihåg att du måste vara anmäld till konventet innan du anmäler dig till cosplaytävlingarna.

 

 

Cosplaytävlingen


Cosplaytävlingen är en av konventets stora höjdpunkter! Tillsammans med andra cosplayare tävlar du om totalt tre priser: Publikens val, Bästa hantverk och Bästa cosplay (Juryns val). 


För att tävla om Bästa hantverk krävs det att du anger detta vid anmälan och att du själv har tillverkat det mesta av din dräkt. Kraftigt modifierade plagg och köpta detaljer kan vara okej. Publikens val och Juryns val tävlar alla om. Kom ihåg att skicka med en referensbild på karaktären du cosplayar.

 

KLICKA HÄR för att anmäla dig till Cosplaytävlingen.


 

 

 

Cosplayparad


Självklart blir det en cosplayparad även under årets PicaCon! 

Paraden kommer att gå från Brogårdskolan (där konventet hålls) och ta en tur genom Kristinehamns centrum för att sedan avslutas vid Brogårdskolan igen. Alla som vill vara med i tåget är välkomna, vare sig du har en cosplaydräkt eller inte. Ju fler vi är som går i paraden desto roligare blir det! 


Paraden startar klockan 12.00 på lördagen.