Försäljare

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv

Försäljare


Här ser du vilka försäljare och Artist Alley-försäljare som kommer att finnas på plats under PicaCon! Listan fylls på allt eftersom.


Besökarnas försäljningsbord

För den som vill sälja bara några få saker kommer vi så klart att erbjuda ett besökarnas försäljningsbord även i år! Besökarnas försäljningsbord är, precis som det låter, inte någon försäljare utan en plats där du som besökare kan sälja dina prylar till andra konventare. Allt ifrån manga till film, spel, kläder, figurer och annan merchandise är välkommet. Du lämnar in dina saker till funktionärerna, säger vilket pris det är på dem och får ett kvitto på vad du har lämnat in. Sen finns dina grejer till försäljning medan du njuter av konventslivet. Smart va?


Besökarnas försäljningsbord kommer att finnas i samma område som Artist Alley och pysselavdelningen. För att du ska kunna hämta ut dina pengar (eller sakerna, om de inte blir sålda) måste du kunna uppvisa ditt kvitto.


PicaCon kommer att ta ut en liten avgift för försäljning vid bordet enligt följande:

Föremålet kostar upp till 50 kronor: 5 kronor i avgift

Föremålet kostar mellan 51 och 100 kronor: 10 kronor i avgift

Föremålet kostar 101 kronor och uppåt: 20 kronor i avgift.


Avgiften är per sak som säljs. Om du alltså säljer fem stycken manga, en och en, för 50:- styck, så tar vi en avgift på 5 kronor/manga. Om du däremot säljer alla fem manga tillsammans, som "en" grej, för 250:-, så tar vi en avgift på 20 kronor.

Avgiften tas naturligtvis bara ut om dina saker blir sålda.


Varför tar vi en avgift?

Försäljningsbordet är en extra service till er konventsbesökare och våra funktionärer lägger mycket arbetstid på det. Man kan se den som en slags förmedlingsavgift, ungefär som att Posten tar betalt för att skicka paket mellan olika ställen (porto). Och så är du fri att göra andra grejer hela helgen!Vi vill påminna er om att försäljning endast får ske via konventets kanaler, det vill säga i cafeterian, Artist Alley, hos försäljarna eller vid besökarnas försäljningsbord.Enami

En försäljare som är alldeles ny för PicaCon är Enami! Enami säljer anime- och mangaprylar som importeras direkt från Japan - allt från nyckelringar, figurer, pennor, plastfickor, anteckningsblock, plushies, underlägg, muggar och mycket, mycket mer! Alltihop från populära manga- och

animeserier förstås! Spana in deras hemsida också!
Richard Hagdahls fotostudio

Vill du föreviga dig själv och dina konventkamraters fantastiska cosplaydräkter eller mysiga kigurumi-onesies? Då är det till Richard Hagdahls fotostudio du ska gå! Här skapar du och dina vänner bildbevis på alltifrån konventets grymmaste karaoketeam eller mångkampslag till grymma cosplay-meetups. Bilderna skrivs ut direkt på konventet! Kolla in Richards foton på facebook!
SweetPinku

Härligt sockersöta SweetPinku kommer tillbaka till PicaCon! Här hittar du smått och gott inom japanskt mode som är så sött att det är risk för hål i tänderna. Letar du efter handgjorda klädesplagg och accessoarer som får det att vattnas i munnen av sötsug så är det definitivt hit du ska!


RinLin's corner

Hos RinLin's corner kan du hitta allt möjligt inom accessoarer och smycken, i bra kvalitet till låga priser - dessutom med mängdrabatt på många varor! Vad du än gillar bör du definitivt ta en sväng förbi RinLin's corner! Här kan du betala med såväl swish, kontanter och kontokort.FutagoShop

Älskar du Silver Fang så är FutagoShop platsen för dig! Här hittar du allt möjligt som har med Silver Fang att göra, från manga och samlarföremål till dina alldeles egna tassar, men de har också merchandise från andra serier och filmer - och ett stort utbud av japanskt godis förstås! Spana in dina favoriter redan nu på deras webbshop!Epic Loot

Tidigare kända under namnet Banana Cosplay kommer nu Epic Loot till PicaCon! Här hittar du all möjlig merchandise mellan himmel och jord, från kläder och kepsar till väskor, plushies och andra små saker som gör tillvaron lite roligare! Besök deras splitter nya hemsida och kolla in din framtida loot!Vanadis

Tillhör du en av dem som fortfarande inte fått något brev från Hogwarts? Ett besök hos Vanadis är nästan precis så magiskt! Här hittar du handgjorda lajv- och cosplaydräkter, accessoarer, trollstavar och andra fantastiska tillbehör inom allt från cosplay och Lolita till steampunk och lajv. Ta en sväng förbi deras facebooksida för en förhandstitt på allt tjusigt!
CosUniverse

Letar du efter kläder och tillbehör till din cosplay, eller behöver du kanske lite hjälp med själva sömnaden? Då är det till CosUniverse du ska vända dig! Här finns handgjorda cosplayplagg och accessoarer, men du kan också beställa hela dräkter! Varför inte kika in på deras hemsida och kolla in deras fina grejer - och kanske skicka en beställning redan nu?

Spectra Drawings UF

Är du sugen på att köpa bilder eller porträtt? Då ska du besöka Spectra Drawings! Här hittar du söta och rara bilder på karaktärer från till exempel Super Mario och My Little Pony - kanske kan du till och med lägga en beställning på ett porträtt på just din favorit? Besök deras facebooksida redan idag!Rainbow Island

För första gången någonsin kommer Rainbow Island att komma till PicaCon! Här hittar du allt möjligt mellan himmel och jord; från härligt nördiga accessoarer och kläder till smarrigt godis och k-pop-merchandise! Ta en sväng förbi deras hemsida och kolla in sortimentet!

CutieCraft

Letar du efter små pryttlar och accessoarer att förgylla tillvaron med? Då ska du göra ett besök hos CutieCraft! Här hittar du handgjorda halsband, armband, örhängen och virkade sötsaker från fandoms som Super Mario och Pokémon för att bara nämna några. Gör ett besök på deras facebooksida och kolla in deras fina grejer!


Cosplaybutiken

Älskar du också cosplay men tycker det är svårt att hittta bra material till dina dräkter? Då föreslår vi att du tittar förbi hos den ekonomiska föreningen Cosplaygruppen SoCo! De kommer för att berätta mer om nystartade Cosplaybutiken, där cosplayare i Sverige lätt ska kunna hitta allt från tyg, läder, foam och lera till smink, linser och färg. Ta gärna en sväng förbi deras hemsida!VerEl Dezigns

Behöver du en ny peruk till din nästa cosplay, eller är du sugen på smycken, pins och broscher från din favoritserie eller film? Då ska du bege dig till VerEl Dezigns, som har ett grymt utbud av såväl peruker och peruk-tillbehör som vackra accessoarer. Dessutom har de med sig ett urval av andrahands-merchandise från Mikos hörna: allt från kläder och gosedjur till anime och manga. Besök hemsidan och spana in dina favoriter redan nu!Missangest

Om du gillar dockor och dress up-games får du absolut inte missa att göra ett besök hos Missangest! Förutom vackra och söta bilder så tillverkas här också dockor och olika dress up-games, som du hittar på deras hemsida. Klart du ska titta förbi!
Mini Maxi Presenter

Är du på jakt efter en ny väska eller kanske söta örngott till din säng? Då ska du ta en sväng förbi Mini Maxi Presenter! Här finns allt från nyckelringar och strumpor till affischer och muggar. För en försmak av deras utbud, besök deras hemsida!Art by Aleksandra

Missa inte att titta förbi hos Aleksandra! Förutom accessoarer och handgjorda MLP:FiM-grejer så har hon också med sig sin alldeles egen serie, Elementens magi! Dessutom bokmärken, pins och smycken utifrån den serien. Gör en sväng förbi hennes facebooksida och se mer!


Nerd World

Vad du än drömmer om, önskar dig eller helt enkelt behöver inom manga- och animemerchandise, så hittar du det nästan garanterat hos Nerd World. Här finns muggar, USB-minnen, kläder, accessoarer och godis förstås! Besök deras hemsida för en bättre koll på vad de har att erbjuda!
Artist Alley

Vad vore ett konvent om man inte fick möjligheten att sälja sina konstverk? Naturligtvis kommer man att kunna det även på PicaCon! Oavsett om du har med dig det du vill sälja eller tänker rita, skissa, teckna, måla (kanske porträtt?) även under konventet, så finns det plats för dig.

Anmäl dig som vanlig besökare till PicaCon, och skriv i din ansökan att du dessutom vill ha ett bord i Artist Alley. Sedan betalar du inträde som vanligt, och när du kommer upp till Artist Alley på konventet så finns det ett bord för dig! Plättlätt? Plättlätt!Kom till oss som försäljare!

Tyvärr är alla utrymmen för försäljare till PicaCon 2016 redan uppbokade! Hör gärna av dig till oss inför nästa år!

Tillverkar du saker som du vill sälja? Har du ett företag med samma målgrupp som vårt konvent (glada människor som älskar smågrejer och särskilt spel- eller japanrelaterade saker)? Då borde du komma till oss!

Att komma som försäljare till oss kostar ingenting utöver inträdet. Det innebär att du, förutom att sälja dina grejer, också kan delta i konventslivet (äga ut någon på Guitar Hero, till exempel), sova i våra sovsalar och så vidare. Vad vi behöver veta är:

 

  • Namn, personnummer och information om eventuella allergier eller andra sjukdomar, som exempelvis astma, diabetes eller epilepsi för ALLA som kommer som försäljare.
  • Företagets namn/namnet du säljer dina grejer under.
  • En epostadress för fortsatt kontakt.
  • Hur många bord du behöver (ett bord är 120x50cm). MAX 3 BORD per försäljare p.g.a. begränsad yta.


Och förstås, vad du säljer för något!


Skicka den här informationen i ett mejl till picacon@live.se, du får svar så snart som möjligt!Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se