Aktiviteter

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv

Aktiviteter, tävlingar och annat skoj!

Här hittar du info om vilka lekar, tävlingar, föreläsningar, workshops och annat roligt som kommer hända under PicaCon! Vill din förening komma till PicaCon och hålla aktiviteter, lekar och tävlingar? Skriv ett meddelande till oss på facebook eller till vår mejl, picacon@live.se och berätta om vad ni vill göra!S.T.I.G.

För dig som gillar socialt interaktiva spel så är ett besök till S.T.I.G.s rum ett absolut måste! Här kan du möta andra i rafflande omgångar av J.S. Joust och utmanövrera dina motståndare genom rörelse, eller varför inte vara en del av besättningen på ett rymdskepp och utföra uppdrag i världsrymden? Besök deras hemsida för att läsa mer om spelen och föreningen!Dream Café

Välkommen till Dream Café, där du får chansen att umgås och bli serverad av maids, butlers och maibus! Caféet har stor fokus på att alla ska kunna fika hos dem och därför är alla bakverk allergianpassad - några kommer till och med vara veganska! I år kommer caféet att ha ett skoltema som kommer att märkas av i deras tävlingar, men också i att personalen kommer vara klädd i skoluniform under lördagen. Letar du efter någonstans att slappna av och njuta för en stund med en kopp te, fika och kanske en lek så är det här platsen för dig.

Besök caféets hemsida för att läsa mer - Dream Café längtar efter att få träffa dig!Doctor Who-rummet

Älskar du Doctor Who? Är du fascinerad av tiden, rymden och universums oändlighet? Då ska du bege dig raka spåret till Doctor Who-rummet! Här kommer du att kunna delta i meetups, lekar, tävlingar och rafflande omgångar Maffia och Varulv. Du kan också passa på att rita, pyssla och spela spel. Besök deras facebooksida för mer information om allt kul de kommer att hitta på!

NaWi

På konventslördagen kan du som älskar kpop och jpop ta chansen att prova på dans! Då kommer nämligen dansgruppen NaWi till PicaCon. Under workshopen får du möjlighet att prova på danssteg och koreografier till medryckande hits och kanske hitta ett alldeles nytt favoritintresse? Kolla in deras youtubekanal för inspiration och pepp!
Workshop i effektsmink och bodypainting

Oavsett om du bara är lite försiktigt nyfiken, ivrig att testa eller hängiven entusiast så tycker vi att du ska vara med på den här workshopen i effektsminkning och bodypainting! Felicia Henriksson, kanske mer känd som TinyHeavyQueen Makeup, kommer till PicaCon för att berätta, inspirera och hjälpa alla som är intresserade att testa på hur det är att måla med den egna huden som duk. Spana in hennes instagramkonto eller hennes youtubekanal för inspiration och pepp!
Rollspel med Hannes och Daniel

Hannes och Daniel kommer tillbaka till PicaCon för att köra två omgångar Star Wars: Edge of the Empire! Rollspelet passar både dig som aldrig testat bordsrollspel förut och för dig som har spelat tidigare. Det kommer att finnas flera nybörjarvänliga, färdigskapade karaktärer med backstory att välja mellan och det kommer också att finnas fusklappar för de få regler som finns. Fullt med äventyr, spännande rymdstrider och sluga skurkar utlovas - och förhoppningsvis ännu slugare spelare!


Det finns 5 platser per rollspelsomgång, så glöm inte att skriva upp dig på listorna som kommer finnas i närheten av infodisken och cafeterian. Eftersom det alltid finns en liten risk att någon inte kommer så går det också att skriva upp sig som reserv. Om det skulle finnas önskemål så kan det  bli en tredje session på dagtid, och det går också att spela på engelska om spelarna skulle vilja det. Må tärningarna vara med er!
Pokémon Gaiden

Tillhör du en av dem som gärna jagar monster när du är utomhus? Kanske drar fram 3DS:en på bussen? Har kvar samlarkorten? Oavsett hur länge eller hur mycket du har nördat Pokémon så är du välkommen in till Pokémon Gaiden. Här kan softa med andra monsterjägare, delta i quiz och målartävlingar, eller varför inte vara med i en turnering? Här finns VCG, TCG, Battle Royale på 3DS och Pokkén för att du ska kunna tillfredställa din längtan efter pokémonstrider, så tveka inte att gå in här.

Mer info om Pokémon Gaiden och deras aktiviteter hittar du på deras facebooksida.Mystikens Samfund

För dig som är sugen på en omgång rollspel eller brädspel är ett besök hos Mystikens Samfund verkligen att rekommendera. Här hittar du inte bara en välfylld brädspelsbar utan också trevligt folk att spela dem tillsammans med. Dessutom kan du prova på olika rollspel, bland annat Mystikens Samfunds egna Codex Arboris. Besök deras facebooksida för att läsa mer om dem och om deras rollspel!
Dramatis Personae

I Dramatis Personaes rum står rollspelet och maskeraden i centrum. Här kan du dricka te och lyssna på musik medan du komponerar din alldeles egen rollspelskaraktär, skapar en mask eller varför inte delta i ett bordsrollspel? Självklart finns också möjlighet att gå med i onlinecommunityt och komma igång med sitt alldeles första textrollspel. Besök deras hemsida för ett första smakprov!
Chokladprovning med Krukmakeri Hemjord

Om du har varit på PicaCon tidigare så vet du att vi varje år brukar få celebert besök av Björn Andersson på Krukmakeri Hemjord. Så även i år! Tidigare har Björn bjudit oss på te och lakrits från världens alla hörn och i år har turen kommit till chokladen. Mörk choklad, ljus choklad, vit choklad - vilka preferenser du än har är vi säkra på att du kommer hitta någon ny favorit som smälter i munnen! Missa inte detta på söndag förmiddag!Mono-Polly

Mono-Polly är en förening som erbjuder långt många fler aktiviteter än bara Monopol. Vill du lära dig att lösa en Rubiks kub eller kanske vara med i en schackturnering så är det här du gör det. Du kan också vara med och spela olika brädspel, leka lekar eller varför inte delta i en water bottle flip-tävling? Detta och mycket mer kan du göra i Mono-Pollys rum, och redan nu kan du förstå spana in deras facebooksida och hitta likasinnade!

DJ Klorex

För första gången någonsin kommer det att hållas rave på PicaCon och det är ingen mindre än DJ Klorex som står för musiken! På fredag eftermiddag och under dagen på lördagen kan du själv prova på att mixa musik och styra ljuseffekter i raverummet. På lördag kväll förvandlas aulan till ett golvgungande raveparty med grym musik och ljus - missa inte det! Passa också på att besöka deras facebooksida.
AFISH

Någonsin hört talas om en fiskmarknad i Skövde och undrat vad det har med nörderi att göra? Du behöver inte undra längre! AFISH finns på plats på PicaCon för att berätta om sitt konvent SFM och kommer naturligtvis också ordna mys, spel, lekar. För dig som älskar att skriva (eller lyssna på) fanfiction är det också AFISH som kommer hålla fanfictiontävlingar på PicaCon i år - hysteriskt roligt utlovas vid uppläsningen! Mer info finns på AFISHs hemsida och på SFMs facebookevent.
F.U.S.K.

Filipstads Ungdoms Spelklubb är en nystartad förening som sysslar med nästan allt inom spelkultur. På PicaCon kan du besöka dem för att testa olika kortspel, brädspel och rollspel. Vill du till exempel lära dig att spela Magic: the Gathering eller det klassiska bordsrollspelet Dungeons & Dragons så är det till det här rummet du ska gå. Här kan du också testa Shogi (japanskt schack) och olika strategiska rollspel. Mer info om föreningen finns på deras facebooksida.
Smash

Har du saknat en rejäl smashturnering på PicaCon? Då behöver du inte sakna det längre! I år kommer ingen mindre än Lentross till PicaCon för att hålla i 1v1 Smashturneringar till Wii U för både nybörjare och mer erfarna spelare! Mer info om turneringarna, regler och hur du anmäler dig hittar du på den här sidan >>
Karlstad Spelkulturförening

För fjärde gången kommer Karlstad spelkulturförening till PicaCon och deras rum kommer att vara fullt av roliga brädspel att testa och ha roligt tillsammans med andra kring! Här kan du spela gamla favoriter eller hitta nya spännande spel - här finns något för alla! Förutom turneringar i Ticket to Ride kan du bland annat testa figurspel som Age of Sigmar och spela bordsrollspelet School Lost in Time. Glöm inte att föranmäla dig till turneringarna och rollspelen i rummet, och läs mer om dem på deras hemsida!
Commodore 64 i vårt hjärta

Välkommen till ett föredrag för sanna nördar! Anders Hesselbom, hemdatoranvändare sedan 1982, inbiten programmerare och Commodore-entusiast, berättar om ett untik datorsystem. Commodore 64 är fortfarande världens mest sålda hemdator och trots att det gått 34 år sedan den introducerades på marknaden släpps fortfarande nya spel till systemet - som fortfarande imponerar när det gäller grafik och ljud! Commodore 64 slog inte bara konkurrenterna Sinclair, Texas Instruments och Atari på fingrarna under 80-talet, utan lyckades överleva dem alla. Vad var det som gjorde att just Commodore 64 engagerade så många användare, programmerare, grafiker och musiker? Vad kunde datorn som inga andra system klarade av? Och vad är det som fortfarande lockar med just Commodore 64?

Föredraget arrangeras av ABF i Kristinehamn (länk till hemsida).
Besökarnas auktion

Har du härligt nördiga grejer du inte använder? Har du blivit för lång för din gamla maidcosplay? Har du manga du inte läser längre? Fullt i figurinhyllan? Då kanske du är sugen på att ta med dem och sälja på PicaCon för lite extra cash!

Vi arrangerar en auktion för besökare under konventet, där vi börjar på ett pris och jobbar oss uppåt! Vem vet, kanske kan du hitta den där peruken du letat efter? En ny anime? Plushies och alpackor vars kramgohet är out of this world? Kom och ropa in dina favoriter i aulan klockan 19 på fredag!

Du kan lämna in saker vid en disk i info från att konventet öppnar och fram till klockan 18:30.Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se