Cosplay

Do it! - like a boss!

En förening för dig som gillar när saker händer, och gärna fixar biffen själv

Cosplay för alla smaker!

Är det dags att visa världen din favoritkaraktär från dess bästa sida? Då tycker vi att du ska vara med i någon av våra cosplaytävlingar, för i år slår vi på stort när det gäller cosplayen!


Till att börja med flyttar vi från Brogårdsskolans lilla scen till nyrenoverade Christinateatern! Med större scen, bättre ljud och ljus och fler publikplatser hoppas vi på en fantastiskt häftig cosplayupplevelse!

Dessutom kommer vi i år att kunna lägga till en tävling. Förutom Standard-tävlingen som kommer att fungera ungefär som tidigare år öppnar vi även för en Master-tävling, där vinnaren får en Golden Ticket till Cosplay-SM 2018! Dessutom finns det möjlighet att tävla i cosplaysketch och att vara med i vår cosplayparad, så missa inte det här!


Om du har frågor om cosplay på PicaCon, kontakta oss via mejladressen picacosplay@doitlikeaboss.se


Sista anmälningsdag för samtliga cosplaytävlingar är 11 april.Standard-tävlingen

I den här uppvisningen kan du vara med även om delar av din dräkt är köpt. Det finns tre kategorier:  Publikens val, Juryns val och Bästa hantverk. För att tävla om Bästa hantverk krävs det att du själv har tillverkat det mesta av din dräkt, och att du kan visa upp dräkten under en förbedömning med juryn. Kraftigt modifierade plagg och köpta detaljer kan vara okej.


Alla som deltar i Standard visar upp sig och poserar på scenen i tur och ordning. Om du vill ha med en refererensbild skickar du in den vid anmälan. Det finns totalt 30 platser och först till kvarn gäller.


KLICKA HÄR för att anmäla dig till Standard-tävlingen.Master-tävlingen

Master-tävlingen är till för dig som siktar mot Cosplay-SM, första pris är nämligen en Golden Ticket till Cosplay-SM 2018! Som Golden Ticket-vinnare har du chans att kvala vidare till SM-finalen, eftersom en kommitté utser SM-finalisterna bland alla som vunnit Golden Tickets.


Din dräkt ska vara helt egentillverkad och du får minst 5 minuter med juryn innan tävlingen för att presentera din dräkt och ditt hantverk. Sedan gör varje deltagare gör ett 2 minuter långt performance på scenen inför juryn och publiken. Juryn bedömer 50 % hantverk och 50 % performance.


Ljud och bild till ditt performance samt en referensbild skickas in vid anmälan. Du får ha max två assistenter med dig upp på scenen under uppträdandet om du vill, och deras eventuella dräkter bedöms inte av juryn. Det finns totalt 10 platser och först till kvarn som gäller.


KLICKA HÄR för att anmäla dig till Master-tävlingen.


Du kan läsa mer om Cosplay-SM på deras hemsida http://cosplaysm.narcon.se/Cosplaysketch-tävlingen

Om du och dina kompisar har en cosplaysketch ni vill framföra kan ni passa på att delta i vår sketchtävling! Gör ett djupt drama, en kul komedi, dansa till er favoritlåt eller hitta på något helt annat. Låt fantasin flöda!


Sketchen får vara max 10 minuter lång och allt ljud- och bildmaterial måste skickas in vid anmälan. Det finns plats för 4 sketcher och det är först till kvarn som gäller.


KLICKA HÄR för att anmäla din grupp till cosplaysketch-tävlingen.Cosplayparad

Ni har frågat efter det, vi fixar det! I år kommer det att bli en cosplayparad på PicaCon!

Paraden kommer att gå från Christinateatern där tävlingarna hålls och tillbaka till konventet, efter att tävlingarna är slut. Alla som vill vara med i tåget är välkomna, vare sig du har en cosplaydräkt eller inte. Ju fler vi är som går i paraden desto roligare blir det!Extravinster för Standard- och Mastertävlingarna

Det är med stor glädje vi kan meddela att vinnarna av de olika kategorierna i Standard- och Master-tävlingarna kommer att få extravinster! Det är Lollo från Lollos Photoshop Edit som sponsrar tävlingarna med en bildredigering per vinnare!


Lollo är en fotoredigerare och konventare vars allra första konvent var PicaCon. Hon driver sedan några år tillbaka en facebooksida där hon tar emot beställningar på fotoredigeringar av cosplaybilder. Det spelar ingen roll om bilden är tagen i studio eller i ögonblicket i en konventskorridor, det finns inga gränser för vad Lollo kan göra för att din bild ska bli mer episk, spännande eller magisk att se på! Tillsammans med dig hjälper hon till att skapa den perfekta bilden av in cosplay!


För exempel på redigeringar som Lollo har gjort tidigare kan du besöka facebooksidan Lollos Photoshop Edit. PicaCrew tackar för sponsringen och önskar alla tävlande lycka till!


Do it! är en förening i Kristinehamns kommun. Nå oss via vår mejl: kontakt@doitlikeaboss.se