Försäljare

Försäljare

Här kan du se vilka försäljare som kommer att finnas på plats under PicaCon! Listan fylls på allt eftersom. Missa inte heller våra Artist Alley-försäljare - mer info om dem hittar du på sidan i menyn till vänster! För dig som vill komma som försäljare till PicaCon, scrolla längst ner på sidan!Nerdroom21

Har du någonsin velat ha en alldeles egen WALL-E hemma? Nu kan du det! Förutom posters, t-shirts och annan merchandise så erbjuder Nerdroom21 ett stort utbud av skulpturer tillverkade av återvunna metalldelar. Finns det ett bättre sätt att kombinera nördiga intressen och återvinning? Vi tror inte det!

Länk: nerdroom21.seMarcus retrospel

Gör er redo för en nostalgitripp utan dess like! Hos Marcus hittar du spel för nästan alla konsoler som släppts genom tiderna, från Nintendo 8-bitars till PS4. Letar du efter spel till Xbox eller Sega så finns det också. Vare sig du vill hitta ett nytt och spännande äventyr eller en älskad gammal favorit tror vi chanserna är stora att du kommer finna det du söker hos Marcus!Enami.se

Behöver du fler PVC-figurer eller Nendoroid-figurer i ditt liv? Klart du gör, och det är hos Enami du ska leta! Förutom figurer från mängder av serier har de också många andra officiellt licensierade animeprodukter från Japan i sitt sortiment, bland annat wall scrolls, plushies, muggar och mycket mer. Här kommer du garanterat hitta saker att skriva upp på önskelistan (om du inte köper dem till dig själv på fläcken förstås!)

Länk: enami.seRainbow Island

Letar du efter kpop-merch? Då behöver du inte gå längre än till Rainbow Islands bord! Här finns affischer, knappar och tröjor med dina favoritband, och mycket mer därtill! Här hittar du också kawaii accessoarer med till exempel Pusheen och Alpacasso och mängder av smarrigt japanskt godis.

Länk: rainbowisland.seNerd World

Det spelar nästan ingen roll hur stor nörd en är, det går nästan alltid att bli nördigare - och Nerd World har prylarna för det! Plånböcker, USB-minnen, kuddar - eller varför inte färgade kontaktlinser eller din alldeles egen kigurumi? I år har de dessutom ökat sitt sortiment av broderade produkter, till exempel kuddar och handdukar.

Länk: nerdworld.seKort i Kubik

Kort i Kubik är en spelbutik från Arvika som besöker PicaCon för allra första gången. Här hittar du allt vad du kan önska dig inom sällskapsspel, både bräd- och kortspel, men framför allt samlarkortspel som Magic the Gathering, Yu-Gi-Oh och Pokémon. Vill du vara med i en Magic-turnering så erbjuder de det också!

Länk: kortikubik.seFutagoShop

En försäljare som funnits hos PicaCon nästan från början är FutagoShop. Här hittar du ett stort utbud av merchandise från anime och manga, men Silver Fang är fortfarande butikens själ och hjärta med en mängd samlarföremål. Här kan du dessutom köpa pixelart och egentillverkade dangos och pins..

Länk: futagoshop.se


VerEl Dezigns och Mikos hörna

Välkommen till två butiker i en! Hos VerEl Dezigns hittar du en bland annat handarbeten och accessoarer, men framför allt har de ett stort utbud av peruker till cosplay. Mikos hörna är en second hand-affär som säljer allt från manga, spel och film till nördtröjor, japanska märkeskläder och merchandise. Här finns det alltså goda chanser att hitta riktiga guldkorn!

Länk: vereldezigns.se/sv/Kom till oss som försäljare!


Tyvärr är alla våra platser för försäljare upptagna! Välkomna igen nästa år!


Har du ett företag eller hobbyföretag som säljer merchandise eller begagnade föremål relaterad till anime, film, manga, spel eller annan populärkultur? Då har du samma målgrupp som vårt konvent! Till PicaCon kommer varje år runt 600 glada människor som älskar spel- och populärkultur, och chanserna är goda att de kommer älska dina varor också! 

Att komma som försäljare till oss kostar 500 kronor i grundavgift. Därutöver betalar ditt företag 150 kronor per person som kommer för att sälja, vilket motsvarar det vanliga inträdet för besökare. Det innebär att ni som försäljare har tillgång till resten av konventets aktiviteter och att sovsalsplats ingår i er biljett. Vad vi behöver veta är:

 

Namn, personnummer och information om eventuella allergier eller andra sjukdomar, som exempelvis astma, diabetes eller epilepsi för ALLA som kommer som försäljare.

Företagets namn/namnet du säljer dina grejer under.

En epostadress för fortsatt kontakt.

Hur många bord du behöver (ett bord är 120x50cm). MAX 3 BORD per försäljare p.g.a. begränsad yta.


Vi vill förstås också gärna veta vad du säljer för något! Om vi får en beskrivning av ditt utbud och dina produkter, ditt företags logotyp och en länk till eventuell hemsida så kan vi lägga upp infon både på vår hemsida och i vårt facebookevenemang. Göra reklam för ditt företag, helt enkelt!


Skicka den här informationen i ett mejl till picacon@live.se, du får svar så snart som möjligt!


Fråga: Varför tar ni ut en grundavgift för försäljare? Förut har det ju inte kostat något utöver inträdet?

Svar: PicaCon har växt väldigt mycket sedan starten 2009. Vi har många fler besökare, vilket innebär många fler aktiviteter, många fler arrangörer och funkisar, och alltså fler och större kostnader. Grundavgiften för försäljare ser vi som en rimlig bokningsavgift för möjligheten att som företag eller hobbyföretag få sälja merchandise till en så samlad målgrupp som drygt 600 inbitna nördar under tre dagar.