Cosplay

Cosplay, Cosplay, Cosplay!

Är det dags att visa världen din favoritkaraktär från dess bästa sida? Då tycker vi att du ska vara med i någon av våra cosplaytävlingar! Med parad, sketcher, walk-on och performance tror vi det kommer att bli en fantastisk cosplayupplevelse för alla!

 

Tävlingarna kommer att hållas på Christinateatern i Kristinehamn. Där finns en rejält stor scen, toppenbra ljud och ljus och gott om publikplatser som vi hoppas ska bidra till en häftig cosplay för både tävlande och publik. 

Om du har frågor om cosplay på PicaCon, kontakta oss via mejladressen picacosplay@doitlikeaboss.se

 

Sista anmälningsdag för samtliga cosplaytävlingar är onsdag 8 april.

Kom ihåg att du måste vara anmäld till konventet innan du anmäler dig till cosplaytävlingarna.

 

 

Cosplaytävlingen


Detta är tävlingen där du tävlar med din dräkt och din utstrålning. Tävlingen har flera moment och flera priser; du deltar i de moment som du själv vill.


Walk-on

Det första momentet är Walk-on, där du poserar på scen och visar upp din dräkt. Detta är basmomentet där alla deltar, även om delar av din dräkt är köpt.


Förbedömning

Det andra momentet är Förbedömning. Här visar du upp och presenterar din dräkt för juryn före tävlingen. Det här momentet är valfritt.


Performance

Det tredje momentet är Performance. Här gör du en kort uppvisning eller solosketch på scenen inför juryn och publiken. Din uppvisning eller sketch får vara max 2 minuter lång. Det här momentet är valfritt.

Ljud och bild till ditt performance skickar du in när du anmäler dig. Till Performance får du ha med dig max två assistenter på scen, och deras eventuella dräkter bedöms inte av juryn.Beroende på vilka moment du deltar i kvalificerar du till olika priser. Det finns fyra priser: Publikens val, Juryns val, Bästa hantverk och Bästa performance. För att tävla om Bästa hantverk krävs det att du själv har tillverkat det mesta av din dräkt och att du deltar i Förbedömningen. Kraftigt modifierade plagg och köpta detaljer kan vara okej. För att tävla i Bästa performance krävs det att du deltar i Performance. Publikens val och Juryns val tävlar alla om.

 

Det finns totalt 30 platser och först till kvarn gäller. Kom ihåg att skicka med en referensbild på karaktären du cosplayar.

 

KLICKA HÄR för att anmäla dig till Cosplaytävlingen.


 

 

Cosplaysketch-tävlingen


Detta är tävlingen där ni tävlar som en grupp. Om du och dina kompisar har en cosplaysketch ni vill framföra kan ni passa på att delta i vår sketchtävling! Gör ett djupt drama, en kul komedi, dansa till er favoritlåt eller hitta på något helt annat. Låt fantasin flöda!

 

Sketchen får vara max 10 minuter lång och allt ljud- och bildmaterial måste skickas in vid anmälan. Det finns plats för 4 sketcher och det är först till kvarn som gäller.

 

KLICKA HÄR för att anmäla din grupp till cosplaysketch-tävlingen.


 

 

Cosplayparad


Gillade ni förra årets cosplayparad? Vilken tur! Det blir förstås parad i år också!

Paraden kommer att gå från Brogårdskolan där konventet hålls och ta en tur genom Kristinehamn centrum för att sedan avslutas vid Brogårdskolan igen. Alla som vill vara med i tåget är välkomna, vare sig du har en cosplaydräkt eller inte. Ju fler vi är som går i paraden desto roligare blir det!