KARTOR


Här hittar du kartor över Kristinehamn och över konventet.

SOVSALAR


Här kan du läsa mer om våra olika sovsalar, var de ligger och vilka möjligheter till ombyte och dusch som finns i varje sovsal.

PARKERING


Här hittar du allt du behöver veta om parkering.

TIPS FÖR EN HÄRLIGARE KONVENTSUPPLEVELSE


Om du aldrig har varit på konvent förut, eller aldrig har varit på PicaCon förut, kan du hitta våra bästa tips för en härligare konventsupplevelse här!

Bra att veta

Om du inte hittar något svar på dina frågor här på hemsidan så kan du mejla oss via picacon@live.se - vi svarar så fort vi kan!

  


Konventets öppettider

Konventet öppnar klockan 15.00 fredag den 14 april, och stänger klockan 15.00 söndag den 16 april.

Sovsalarnas öppettider kommer att annonseras på konventet.

 

 

Resa och hitta hit

Konventet håller till i Brogårdsskolan, en del av Brogymnasiet, i Kristinehamn. Postadressen är Gamla Kyrkogatan 2.

 

Om du kommer med bil och vill parkera gratis, kolla först in vår sida om Parkering. När du kommer till konventet och har parkerat, säg det i insläppet så får du ett parkeringstillstånd som gäller för den parkeringen.

 

Skolan ligger cirka tio minuters promenad från Kristinehamns resecentrum där det finns bra tåg- och bussförbindelser till hela Sverige. Osäker på hur du ska gå? Vi har kartor och vägbeskrivningar! Klicka på rubriken Kartor högre upp på den här sidan.

 

 

Boende

Alla som har föranmält sig och uppgett att de behöver en sovsalsplats samt har betalat inträde på konventet har en sovplats i vår sovsal Brogårdshallen, som ligger cirka 20 meter från konventet. Sovsalsbiljetten ingår i priset, så du betalar alltså inget extra - vi ser det som en självklarhet att alla ska ha någonstans att sova.


I sovsalen är det golvlogi som gäller, alltså tar man med sig liggunderlag/luftmadrass och sovsäck eller täcke. I samma byggnad finns också duschar och toaletter. OBS! Tänk på att det kan bli väldigt kallt i sovsalen, så se till att ta med dig varma sovkläder och kanske ett par tjocka strumpor att sova i.

 

Om du inte tycker om att sova i sovsalar finns det flera olika alternativ för boende i Kristinehamn. Vandrarhem är billigare men ligger längre bort från konventet, medan hotellen är lite dyrare men ligger närmare.

 

Om du inte har föranmält dig till konventet utan kommer till konventet på fredagen eller lördagen, kan vi inte garantera en sovsalsplats till dig. Om du alltså vet om att du behöver någonstans att sova - föranmäl dig!

 

 

Mat och dryck

Att äta och dricka är alltid viktigt, men alldeles särskilt under konvent. På PicaCon finns det en cafeteria som säljer frukost, varma mackor, frukt, nudlar, pan pizza, piroger och mellanmål (och förstås godis, läsk och mycket mer). Vatten finns det så klart också gott om!

 

Vill man köpa annan mat finns det två mataffärer inom 15 minuters promenadavstånd och flera pizzerior, gatukök och restauranger.

 

 

För föräldrar och vårdnadshavare

PicaCon 2023 är ett konvent för människor i alla åldrar som är intresserade av östasiatisk och västerländsk spel- och populärkultur. Vi som arrangerar konventet är en grupp unga vuxna som alla har stor erfarenhet av konvent och av att arrangera evenemang för barn och ungdomar. Det viktigaste för oss är att alla våra besökare ska ha roligt, trivas och känna sig trygga. Därför har vi tre arbetsgrupper som arbetar speciellt med att se till detta: Sjukvård, Trygghet och Säkerhet.

 

Trygghet har ansvar för att konventet känns som en trygg och trevlig plats att vara på, och finns där för den som behöver någon att prata med. Säkerhet ansvarar för brandsäkerheten och att ingen obehörig kommer in i konventets lokaler.

 

Sjukvård består av utbildade sjukvårdare och frivilligsjukvårdare som alltid finns tillgängliga om man behöver hjälp kring sitt mående eller om man har skadat sig på något sätt. Det är också våra sjukvårdare som håller koll på eventuella allergier eller andra problem som astma, diabetes eller epilepsi. Om ditt barn har mediciner som behöver förvaras på något särskilt sätt så kan sjukvård hjälpa till med förvaring.

 

Vänligen notera att sjukvårdare enligt svensk lag inte får dela ut värktabletter - se därför gärna till att ditt barn har några sådana med sig om du vet att hen kan behöva det.

 

I våra sovsalar finns det alltid sovsalsvakter på plats när sovsalen är öppen. De finns till för att se till att sovsalarna är lugna och trygga, se till brandsäkerheten men också för att kontakta Trygghet, Säkerhet och Sjukvård om det skulle behövas.

 

Under hela helgen råder naturligtvis ett totalt förbud mot alkohol och droger. Det är också förbjudet att medföra nötter och citrusfrukter till konventet, för att minska risken för allergiska reaktioner. Mer information finns på sidan med våra regler.

 

Om du har frågor eller funderingar är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss via vår mejladress picacon@live.se. Vi svarar gärna på allt du undrar över och kan också ge dig telefonnummer att ringa om du skulle vilja komma i kontakt med oss under konventshelgen.