Regler

Regler för PicaConline 2020

Alla konvent har regler som man måste följa, och det gäller förstås även om vi bara träffas online. Vi vill att alla som deltar i PicaCons arrangemang ska ha en så rolig, trygg och mysig upplevelse som bara är möjligt, och det är extra viktigt att vi alla hjälps åt att både följa reglerna och att säga ifrån om någon beter sig illa.


Eftersom det inte finns någon entré, inga konventsband och liten möjlighet för arrangörer att moderera alla forum, så är det också svårt för oss att utestänga någon som bryter mot reglerna. Det betyder dock inte att dåligt uppförande inte kan få konsekvenser. Försök därför att vara noga med att visa hänsyn till varandra och ta hand om varandra. ALLMÄNNA REGLER


  • Konventet är alkohol- och drogfritt – Om du är påverkad av alkohol eller droger vill vi inte att du varken leder aktiviteter eller deltar i dem. Det är inte heller tillåtet att glorifiera användande av alkohol eller droger i onlinekonventets kanaler eller aktiviteter.
  • Håll god ton och visa hänsyn till dina medkonventare detta gäller i chattrum, röstsamtal, videosamtal, livesändningar och i alla aktiviteter som marknadsförs inom ramen för PicaConline. 
  • Tänk på vad du skickar för material det kan röra bland annat bilder, filmer, gifar och länkar. Tänk på att alla till exempel inte har samma humor som du, eller vill se bilder på diverse kroppsdelar. 
  • Håll samtalen om corona till ett minimum – det kommer att finnas ett särskilt chattrum för de som vill eller behöver prata om olika frågor som rör coronaviruset/covid-19, men försök undvika detta ämne i övriga aktiviteter och chattrum. VAD HÄNDER OM JAG BEHÖVER PRATA MED NÅGON?


Du kan alltid skicka meddelanden till vår trygghetschatt, Trygghet på PicaCon, via Messenger.

Vi svarar så snabbt vi kan, men tyvärr kan vi inte ha bemanning dygnet runt under onlinekonventet. Om du är i en akut situation råder vi dig att vända dig antingen till en vän eller till 112, beroende på situationen.