PiccolaCon - så funkar det

Så här funkar PiccolaCon

PiccolaCon är ett väldigt litet konvent och det kommer att innebära en del praktiska skillnader i jämförelse med ett vanligt PicaCon.


Den största skillnaden är att alla på konventet måste jobba. Med bara 50 deltagare totalt så behövs helt enkelt alla för att få områdena, och därmed hela konventet att funka. Det innebär i sin tur att alla på konventet får gratis mat: frukost, lunch, middag och förstås nattmat för de som jobbar natt.Hur mycket behöver man jobba?

Det beror lite på i vilket område du är funkis, men absolut max är 8 timmar per konventsdag. Passen är oftast 3 eller 4 timmar långa, och du får ett schema av din områdesansvariga. Har du någon särskild aktivitet du gärna vill delta i är det bra om du meddelar din ansvariga i förväg, så kan vi oftast ordna så att du är ledig under den aktiviteten.


Meningen är att du fortfarande ska ha gott om tid att både kunna hänga, umgås och vara med i aktiviteter, och få tillräckligt med tid att sova!Varför behöver jag betala inträde när jag är funkis?

Helt enkelt för att vi ska få ekonomin för konventet att gå ihop. Inträdet för PiccolaCon ligger på 50 kronor per person och då får du, förutom själva konventshelgen och sovsalsplats, också gratis mat hela helgen. Vi hoppas att det känns som en okej deal.Kommer det ens finnas något att göra?

Självklart kommer det finnas saker att göra! Det kommer att finnas lekar, tävlingar, spel och turneringar, precis som på ett vanligt konvent, och pysselrum, filmrum och en härlig cafeteria att hänga i. Men konventet blir vad du (och alla andra) gör det till! Gå fram och snacka med människor; testa på spel eller lekar du aldrig testat förut - vågar du det så kommer PiccolaCon alldeles säkert att bli en fantastisk upplevelse!Varför har konventet en åldersgräns?

PiccolaCon har en åldersgräns på 16 år eftersom alla deltagare behöver jobba och ta ansvar i sina funkisområden. I vissa funkisområden är åldersgränsen 18 år