Regler

Regler för PiccolaCon 2021

Alla konvent har regler som man måste följa. Reglerna finns till för att alla ska få en så rolig, skön, trevlig och fantastisk helg som möjligt.


Brott mot reglerna kan leda till tillsägelse, en varning, två varningar eller att du avvisas från konventet. Vid tredje varningen klipps bandet. Brott mot svensk lag polisanmäls.ALLMÄNNA REGLER


Konventet är helt alkohol- och drogfritt – Om en deltagare tror att någon på konventet är påverkad av alkohol eller droger, eller innehar någon form av drog eller alkohol, ska Trygghet, Säkerhet eller Sjukvård, eller arrangör i PicaCrew, kontaktas. Om någon är alkohol- eller drogpåverkad, eller innehar droger eller alkohol, kan personen avvisas från konventet med omedelbar verkan och en polisanmälan kan komma att göras.


Nötter, citrusfrukter och skaldjur är förbjudna inne på konventet - vänligen respektera de här allvarliga luftburna allergierna. Detta gäller även godis och dryck som innehåller nötter och citrussaft, samt mat som innehåller skaldjur.


Parfym, hårsprej och parfymerad deodorant får endast användas på anvisad plats


Det är förbjudet att sova inne på konventet - är du trött och behöver sova är det i sovsalen du ska befinna dig. Om en person hittas sovande inne på konventet innebär det en varning och kan leda till att personen avvisas från konventet.


Inget våld och inga vapen - Vi tolerar inte våld på konventet. För vapen som hör till en cosplaydräkt gäller särskilda regler, som du hittar längre ner på den här sidan.


All form av vandalisering och stöld polisanmäls och besökaren kan komma att avvisas från området.


Om ett larm går ska ALLA utrymma lokalerna OMEDELBART och återsamlas vid flaggstängerna på skolgården. För larm på konventet (Brogårdsskolan) och funkissovsalen gäller återsamlingsplats vid flaggstängerna på skolgården. För larm i sovsalen Brogårdshallen gäller återsamlingsplats på grusplanen vid sidan om byggnaden. 


Utanför skolan och sovsalarna ska det vara tyst och lugnt från klockan 22.00.


Ingen nedskräpning - pantflaskoe och pantburkar lämnas på anvisad plats och skräp läggs i soptunnorna.


PiccolaCon ansvarar inte för borttappade föremål eller värdesaker.


Rökning får endast ske på anvisad plats – på området mellan skolan och sovsalen. Detta gäller även vape-rökning/e-cigaretter.


Visa hänsyn mot dina medkonventare – Respektera att inte alla vill bli kramade, vidrörda eller fotograferade. Respektera när någon säger nej eller att den inte vill.


Försäljning sker endast via konventets kanaler (caféet).


Följ arrangörernas uppmaningar.


 

BILJETTREGLER


Betalning sker i första hand via bankgiro. Du kan också betala i konventets entré, med kort eller kontanter.


Betalda biljetter återköpes ej.


PicaCon tar inget ansvar för misslyckade eller felaktiga betalningar.


PicaCon har rätt att klippa bandet (avvisa besökare från konventet) utan att återbetala inbetalda medel om vi anser att besökaren brutit mot någon/några av konventets regler.


Biljetten är personlig och gäller bara för den som bokat den


 

SOVSALSREGLER


Sovsalsvakterna har rätt att avvisa besökare från sovsalen om de anser att besökaren inte följer konventets regler.


I sovsalen sover man. Alla typer av aktivitet sker på konventet eller utomhus.


Det är förbjudet att ha sex i sovsalen - och på hela konventet. Detta gäller såväl självsex, som sex med en eller flera andra personer.


Respektera dina medsovande - försök att vara tyst och inte störa de som sover. Flytta inte heller på andra besökares väskor eller tillhörigheter. Be personen själv flytta dem, eller be sovsalsvakterna om hjälp.


Placera inte madrass eller packning i vägen för nödutgångarna och/eller brandgatorna.


Gör som sovsalsvakterna säger.

 

 

BAGAGEREGLER


Bagageförvaringen är till för att förvara väskor, större kassar och ytterkläder - inte enskilda smycken, teckningar eller andra småsaker. Placera småsaker i en väska, påse eller kasse innan du lämnar in dem.


PicaCon ansvarar inte för borttappade föremål eller värdesaker - om det inte är uppenbart att ett fel gjorts från bagageförvaringens sida.


Håll ordning på din bagagelapp - utan den kan vi inte lämna ut din väska/kasse/jacka.


Håll ordning på vad du har lämnat in - bagageförvaringen kan inte minnas vilken färg det var på din resväska eller om du verkligen lämnade in en Coop-kasse eller en Ica-kasse.

 


Vad är grejen med Gandalf?


Du kommer att se den gula Gandalf-skylten runtom på konventet.

Den sitter oftast på dörrar eller dörröppningar och betyder helt enkelt att du inte får passera.


Endast arrangörer får passera Gandalf. Om du befinner dig i ett område bortom Gandalf kan det resultera i tillsägning eller varning.