Aktiviteter

Aktiviteter och scheman


Här nedanför hittar du information om lekar, tävlingar och andra aktiviteter som kommer att äga rum under PicaCon 2024!Foto: Dennis Östensson, 2022

Cosplay - tävling och parad


Här hittar allt du vill och behöver veta om cosplayparaden och cosplaytävlingen! Här hittar du också länken för anmälan till cosplaytävlingen.

Nördkreatörernas logotyp i regnbågsfärger

Nördkreatörerna


Nördkreatörerna kommer tillbaka till PicaCon! Med sig har de i vanlig ordning två stycken Escape Rooms, en brädspelsbar samt ett gäng andra spel, quiz och aktiviteter!

Pärlor och pärlplatta

Pysselrummet


Kliar det i fingrarna av skaparlusta? Välkommen till PicaCons pysselrum! Här kan du bland annat lägga pärlplattor, vika origami, lägga pussel, rita och teckna, eller färglägga i målarböcker. Här kan du också sitta om du vill skriva fanfiction, och för dig som behöver nödlaga något i din cosplaydräkt finns bland annat ett sykit och färg tillhands.

Foto: Thuy Bui, 2016

Ralfs arkadspel


Ralfs arkadspel återvänder till PicaCon med några riktigt nostalgiska arkadkabinett. Naturligtvis är det frispel som gäller, hela helgen, så ta chansen att slå ditt eget personbästa om och om igen!

Superhjälteklubbens logotyp

Superhjälteklubben


Superhjälteklubben är en växande värmlandsbaserad podcast där grundarna Rasmus, Rasmus och Marcus Gabriel plus nu också Johan varje vecka diskuterar serietidningar, superhjältar, film, tv-spel och allt annat nördigt däremellan. De har alla olika specialområden som strålar samman i samtalet och skapar en gemytlig helhet. Podcasten inkluderar också emellanåt gäster, kända som okända, samt live-poddar från olika retrobutiker, seriemässor och konvent.

Under PicaCon kommer Superhjälteklubben att spela in en live-podd i flera delar. Live-podden kommer dels att bestå av intervjuer med inbjudna gäster, dels av diskussioner om samtalsämnen som berör konventet. Välkommen in och lyssna!


Se mer om Superhjälteklubben på Spotify eller Superhjälteklubben på YouTube eller varför inte besöka Superhjälteklubbens facebooksida?

Superhjälteklubbens logotyp

Karlstad Spelkulturförening


Karlstad Spelkulturförening kommer till PicaCon!


Här kommer det bjudas på allsköns brädspel, rollspel och quiz med mera! Brädspelsbiblioteket är stort och här kommer du att hitta allt från partyspel till lite tyngre titlar, från tyska träkuber till tematiska spel.


Föreningen kommer också att hålla några olika sessioner med rollspel, mer info om det kommer senare. Precis som förra året tar de även med Blood on the Clocktower, som är ett mer utarbetat Varulv/Maffia-spel, men utan spelarelimininering.

Eftersom konventets tema för i år är tidsresor så har föreningen grävt lite i sina arkiv, och kommer bland annat att återuppliva den populära Godispizzan från Yoikais fornstora dagar! Detta vill ni inte missa!

Allt som allt: tveka inte - besök Karlstad spelkulturförening för att få ditt sug på analoga spel mättat!

Foto: Emelie Winter, 2023

Digitala spel


Om du gillar elektroniska och digitala spel, så finns det en avdelning på PicaCon just för dig! Här kan du spela massor av olika tevespel och webbläsarspel, eller varför inte vara med på ett mini-LAN? 

Besökarnas Auktion


Besökarnas auktion kommer att gå av stapeln på lördag 6 april. Mer information om hur auktionen kommer att gå till publiceras i mars.

Foto: Dennis Östensson, PicaCon 2023

Flipperspel


Värm upp fingrarna och gör dig redo att flippra! Även i år kommer ett urval av Degerforce Pinballs fantastiska flipperspel att finnas på PicaCon, redo för dig att sätta nya highscores. Självklart är det frispel som gäller, hela helgen!


Läs mer om Degerforce Pinball

Raison d'êtres logotyp

Karaoke med Raison d'être


Raison d’être är Sveriges äldsta förening för östasiatisk musik, med målet att vara en träffpunkt för folk som är intresserade av östasiatisk musik och som vill lära känna andra med liknande intresse. Föreningen är kanske mest känd för sin karaokeverksamhet, där de erbjuder ett brett utbud av låtar, från öst till väst, från anime och spel till klassisk disney, parodier, olika fandoms och mycket mer - och förstås är det just karaoke som de kommer att hålla i på PicaCon!

Raison d'être kommer dels att hålla öppet ett karaokerum, dit man kan komma och sjunga det man känner för ur deras låtlista, dels kommer de att arrangera en karaoketävling. Tävlingen äger rum i aulan på lördag kväll. Mer information och anmälan kommer att finnas i karaokerummet.

K-hamn Magics logotyp

K-hamn Magic


K-hamn Magic är Kristinehamns egen Magic-förening, och som namnet antyder kommer de att hålla öppet ett rum för dig som vill spela, prata eller helt enkelt nörda kring Magic the Gathering!

Här kan du få hjälp att bygga lekar, utveckla strategier och värdera kort. De kommer också att ha pärmar med kort till försäljning, för dig som är intresserad av att bygga på din lek.


För dig som vill låna en lek under helgen vill föreningen gärna att du kontaktar dem i förväg, det kan du bland annat göra via K-hamn Magics facebooksida.


Superhjälteklubbens logotyp

Föreläsning: Introduktion till cosplay


Är du sugen på att börja cosplaya men vet inte riktigt hur eller var du ska börja? Kanske letar du efter nya vänner att cosplaya tillsammans med? Då är den här föreläsningen något för dig!


Aang har cosplayat i 15 år och i den här föreläsningen kommer de att dela med sig av sina bästa tips och massor med inspiration kring hur du till exempel hittar material men också hur du kan komma i kontakt med och lära känna andra cosplayare.


Plats: Föreläsningssalen
Tid: Lördag, 14.00-15.00