Foto: Konan, 2014

PicaCon i Minecraft


Varmt välkomna till Brogårdsskolan i Minecraft! Tack vare vår aktivitets- och pysselansvariga Tobias och flera hängivna, kreativa funkisar så kommer vi kunna besöka Brogårdsskolan i Minecraft igen!
Här kommer erbjudas diverse aktiviteter och pyssel,


Foto: Konan, 2014

Filmvisning


Vill du kolla på film eller serier tillsammans med andra? Då har du chansen nu!


Vissa av filmvisningarna äger rum via Netflix med webbläsartillägget Teleparty. För att ansluta till de visningarna behöver du ett Netflix-konto, webbläsaren Google Chrome och webbläsartillägget Teleparty. Alla länkinbjudningar till respektive filmvisning publiceras i kanalen #film på PicaCons discordserver. 


Andra filmvisningar kommer vi antingen att strömma Youtube, alternativt titta var och en för sig samtidigt som vi har en röstkanal igång.Fredag:

20.30-22.00 Word of Honor, avsnitt 1 och 2 (Youtube)Lördag:

16.00-18.00 Det levande slottet (Teleparty)


19.30-21.00 The Untamed, avsnitt 1 och 2 (Youtube)Söndag:

09.00 Rookie Historian Goo Hae-ryung, avsnitt 1 och 2 (Teleparty)Foto: Konan, 2014

Syjunta i solskenet


Samla ihop nål och tråd, garn och stickor - på lördag blir det syjunta! Gör i ordning din favoritdryck och kanske en chokladbit, stig in i röstkanalen och handarbeta med sällskap under en härlig timme. Har du bilder på ditt projekt får du mer än gärna dela dem i textkanalen!


Tid: Lördag, 13.00-14.00

Plats: PicaCons discord-server, text- och röstkanalerna #pysselFoto: Konan, 2014

Among Us


Ingen nörd har väl kunnat undgå att höra om Among us - rymdskeppsversionen av klassiska konventslekar som Maffia och Varulv? Bland besättningen finns en infiltratör som gör allt den kan för att sabotera rymdskeppet, och spelarna måste samarbeta för att skicka ut denne ur rymdskeppet. Utför dina uppgifter, rapportera in när du hittar dina besättningsmedlemmar mördade och diskutera dina misstankar med de crewmedlemmar som hittills överlevt. Besättningen vinner om de listar ut vem infiltratören är; förrädaren vinner genom list, sabotage och mord.


Under PicaConline kommer det att finnas en dedikerad kanal för att hitta andra att spela Among us tillsammans med. Ladda ner spelet, kom in på Discord och börja spela!


Tid:

Kanalen är öppen under hela konventet, från fredag 15.00 till söndag 15.00. Vissa tider kan arrangörer finnas på plats särskilt för att leda spel.


Fredag 17.30-19.00 Among us!


Söndag 12.00-13.30 Among us hide and seek!


Plats:

Textkanalen #among-us på PicaCons discordserver


Du behöver:

Spelet Among us. Among us finns på Steam eller gratis att ladda ner för Android och Ios.


Foto: Konan, 2014

Skrivstuga


Har du ett skrivprojekt som du vill eller behöver komma igång att skriva mer på? Då kanske PicaCons skrivstuga kan vara något för dig! Skrivstugan håller på under ungefär en och en halv timme och vi jobbar var och en med vårt eget projekt - kanske en roman, en dikt, eller varför inte fanfiction? - i sprintar.


Vad är en sprint? En kort tid då vi arbetar koncentrerat, var och en för sig. När sprinten är över får vi några minuter till småprat och sedan sprintar vi igen! Varje sprint är 20 minuter och vilotiden mellan sprintar är 5 minuter. Vi kör 3-4 sprintar och sedan är det fritt fram att sitta och småprata om vad man än vill inom skrivande. Hoppas ni vill vara med!


Tid: Fredag, 19.00-20.30


Plats: Textkanalen #fanfiction-ot och röstkanalen Fanfiction på PicaCons discordserver


Foto: Konan, 2014

Maffia


I den tidigare lugna byn har den onda maffian nästlat sig in och tillbringar nätterna med att skjuta ihjäl oskyldiga bybor. Hjälp till att ta reda på vilka som har något att dölja ...eller är det dig som byn letar efter?

Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian. Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem. Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.


Låter det roligt? Vad bra! Vare sig du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo är du välkommen att testa Maffia tillsammans med Maffia Sverige under PicaConline.In English: Mafia is an intense and fun game where those who can lie and see through other's lies (or truths) excel. Every player is handed a secret role, either the good villager or the evil mafia. Then the game and discussions begin and and villagers are supposed to find the mafia and hang them. But the time is running out, because every night one of the villagers dies by the mafia's hand. The mafia know their partners, but the villagers know nothing.

Sounds like fun? Whether you're an experienced fox or an uninitiated villager, you're welcome to come and try Mafia out with Maffia Sverige during PicaConline!


Tid:

Maffiakanalen håller öppet fredag och lördag, 15.00-24.00. Spel sker löpande när tillräckligt många spelare är inne.


Plats: 

Maffia Sveriges Zoom-rum. Länk till Zoom-rummet publiceras i textkanalen #maffia på PicaCons discordserver.


Foto: Konan, 2014

D&D med Drakdräparna


Kom och var med och spela D&D under PicaConline!


Vi kommer spela två pass D&D online under PicaConline, där vi fortsätter spela kampanjen "Violent Angels Gang" som började på PicaCon för ett par år sedan. Olika spelare har spelat varje karaktär i kampanjen (det vill säga färdiga karaktärer, vi spelar inte med nya). Presentation av karaktärerna hittar du i anmälningsformuläret som länkas lite längre ner.

Kampanjen är nybörjarvänlig och inte så regeltung, fokus ligger stället på rollspelande och att lära känna karaktärerna/spelarna. Det är fritt fram att ställa frågor under spelets gång och hoppas skapa en trivsam miljö för samtliga. Mycket fokus på humor och häftiga strider.

När man anmält sig så kommer en bekräftelse med en länk till den Discord-server vi kommer spela via (Drakdräparnas, inte via PicaCon) samt en länk till ett spel på den virtuella spelplattformen Roll20 där ni får tillgång till karaktärsblad, kartor med mera. Att registrera sig på båda plattformarna är gratis.


Anmälan sker via Google Forms.

Om du skulle få förhinder efter du anmält dig, avanmäl dig gärna till drakdraparnadnd@gmail.com så vi kan ge din plats till någon annan.


Tid:

Lördag 17.00-21.00

Söndag 11.00-15.00


Plats: 

Drakdräparnas Discord & Roll20, länkar skickas i samband med anmälan.


Foto: Konan, 2014

Factorio - Space explore


Under PicaConline kommer en Factorio-server hållas öppen! 


Dramatik! Du har precis kraschlandat på en planet i ett okänt stjärnkluster. Dina minnen från strax före katastrofen är borta, vad hände egentligen? Du lever, det är det viktigaste. Du är på en jordliknande planet, det bådar gott. Kan du bygga upp en rymdbas genom att använda planetens resurser och komma tillbaka ut i rymden? Såklart du kan, du kommer ju från en rymdnation och vet hur du ska gå tillväga! Men klarar du av att sätta upp en hel solsystemsindustri, eller än viktigare, kan du lista ut var du befinner dig så du kan hitta hem igen? Dammit att du inte läste kursen i rymdgeografi när du gick på college! Rymden är enorm, trots allt...


För att kunna delta behöver du Factorio, version 1.1.30. Spelet är moddat och dessa läses in från Internet första gången du ansluter till servern. Om du inte kan ladda hem moddar officiellt, kan du höra av dig i Factoriokanalen så skickar någon av oss moddarna till dig!


Plats: Factorio, server publiceras i #factorio.


Du behöver: Spelet Factorio, version 1.1.30


Foto: Konan, 2014

Quiz


Var med och svara på kluriga quiz under helgen! PicaCons quizmasters har tagit fram två olika quiz, varav ett är ett nostalgiquiz för PicaCon - en chans för alla mångåriga konventsbesökare att glänsa, helt enkelt!


Quizen genomförs via kahoot.


Tid:

Fredag 17.00-17.15


Lördag 14.15-14.30


Plats: 

Textkanalen #kahoot och röstkanalen Kahoot på discordservern.


Foto: Konan, 2014

Nördkreatörerna


Vad kan vara bättre på konventskvällen än att spela lite spel tillsammans med andra? Under PicaConline kommer Nördkreatörerna att arrangera spel både fredag och lördag kväll!


Tid:

Fredag 20.00 - 20.45 Blather Round (JackBox 7)

Fredag 21.15 - 22.00 Murder Trivia Party 2 (JackBox 6)


Lördag 20.00 - 20.45 Quiplash 3 (JackBox 7)

Lördag 21.15 - 22.30 Among Us


Plats: 

Textkanalen #nördkreatörerna och röstkanalen Nördkreatörerna på discordservern.


Foto: Konan, 2014

Fanfiction


För dig som gillar att skriva och läsa fanfiction blir lördag en fullmatad fanfictiondag! På eftermiddagen kan du vara med och skriva fanfiction utifrån matchningar från en slumpgenerator, och på kvällen blir det uppläsning av inlämnade texter. Många skratt utlovas!


Tid:

Lördag 13.00-19.00 Anmälan till fanfictionskrivning


Lördag 21.00-22.00 Fanfictionuppläsning, följt av live co-op fanfiction


Plats: 

Textkanalen #fanfiction och röstkanalen Fanfiction på discordservern.


Foto: Konan, 2014

Pixel art


Gillar du att pyssla med pärlor eller rita pixelart! Kom och häng med andra pixelartister! Prata, dela med dig av tips eller visa bilder på dina skapelser i chatten.


Tid:

Lördag 18.15-19.15


Plats: 

Textkanalen #pysselhörnan och röstkanalen Pysselhörnan på discordservern.


Foto: Konan, 2014

Valheim - öppen server


Har du som så många andra fångats av Valheim? Då är du välkommen att hänga på den öppna Valheim-servern under helgen! Utforska spelet, bygg och ha kul tillsammans med andra spelare.


Länk till servern publiceras på PicaCons discordserver.Foto: Konan, 2014

Late night painting & chill


Fram med penslar och färg - till helgen blir det figurmålning i PicaCons server! 

På både fredag och lördag kväll kommer det att hållas Late night painting and chill, perfekt för dig som har figurer att måla eller landskap att fixa med och gärna vill ha lite sällskap. Självklart får du gärna dela med dig av bilder!

Tid:
Fredag 23.00-01.00
Lördag 23.00-01-00

Plats: Textkanalen #pysselhörnan och tillhörande röstkanal i discordservern.