Aktiviteter

Schema - Fredag

Schema - Lördag

Schema - Söndag

Foto: Konan, 2014

Among Us - Live!


Har du också fallit offer för det hjärtrusande rymdäventyret Among us där man inte kan lite på någon? Alla är ute efter dig, dina vänner är dina fiender, du kan inte gömma dig och plötsligt så har du en kniv i ryggen?


På PiccolaCon har du chansen att köra Among us i liveversion! Vi kör tre spelomgångar under helgen, en gång på fredagen och två på lördagen, och varje omgång har plats för 4-10 spelare. Anmälan sker på plats på konventet och vi går igenom reglerna inför varje spelomgång. Var med och lös pusslen och rädda skeppet innan förrädaren tar dig!


Tid: 

Fredag 19.30-20.30

Lördag 13.30-14.30

Lördag 19.30-20.30Foto: Konan, 2014

Seriestafett


Seriestafett funkar lite som viskleken, fast istället för att viska ord ritar man serierutor som an sedan skickar vidare till nästa. 


Alla spelare kommer få ett papper med lika många rutor som antalet spelare. Alla börjar sin serie i första rutan, och skickar sedan vidare serien till personen åt höger, som fortsätta på den föregåendes persons serie i nästa ruta! Pappren går runt tills alla har ritat en ruta på allas serie, och sedan får man berätta sin serie och se hur mycket den förändrats från hur den var tänkt från början! 


Tid: 

Fredag 15.30Foto: Konan, 2014

Paper-cosplay!


I paper-cosplay skapar du en egen liten cosplay i pappersformat! Cosplayen behöver inte bli större än cirka 10-20 centimeter hög och du kan använda dig av färgat och ofärgat papper och tejpa, vika, klippa och klistra! Du har en timme på dig att göra din cosplay.


Tid: 

Lördag 14.30-16.00Foto: Konan, 2014

Lifeboat


Lifeboat är ett samarbetsspel som går ut på att alla deltagare spelar varsin karaktär som sitter i en livbåt och vill ta sig i land. Problemet är bara att varje karaktär har en annan karaktär som man verkligen hatar och helst vill ha ihjäl, och en karaktär man verkligen älskar och absolut vill ha med sig i land! Drama uppstår och som spelare måste du väga mellan att antingen rädda dig själv eller hjälpa andra - eller sabotera för dem! 


Tid: 

Fredag 16.30-18.00Foto: Konan, 2014

Bräd- och kortspel


På PiccolaCon kommer det att finnas gott om både brädspel och kortspel att låna närhelst lusten faller på! Hitta en eller ett par personer att spela med, leta upp ett spel och ha så roligt!


Tid: 

Hela helgen! Du hittar spelen i aktivitetsrummet, eller i cafeteriaområdet nattetid.Foto: Konan, 2014

Spooky games - version 1


Spooky games kommer att spelas i två olika versioner under konventet. Version 1 fungerar så här:


En spelare är spöke, alla andra är investigators. Investigators har som uppdrag att försöka lista ut spökets namn genom att hitta ledtrådar som spöket lämnat efter sig. Lyckas investigators lista ut namnet så vinner de! Spöket kommer under spelets gång att kunna utsätta de övriga spelarna för "spooks" och kan även börja jaga spelarna. Om spöket nuddar en investigator blir denne utslagen och kan inte längre hjälpa sina medspelare. Spooky games - version 2


Den andra varianten av kallas Weeping angels! Här börjar en spelare som en ängel medan övriga spelare är survivors. Spelet körs i ett rum som växlar mellan ljus och mörker. Så länge det är ljust kan ängeln inte röra sig, men så fort det blir mörkt kan ängeln röra sig fritt och försöka kulla survivors. Om ängeln nuddar vid en survivor blir denne också en ängel. Survivors enda mål är att överleva en hel runda, och vinner genom att klara sig orörda tills tiden är ute, medan änglarna vinner om alla survivors blir änglar innan tiden är slut.


Tid: 

Lördag 23.00Foto: Konan, 2014

Fanfiction classic


Att skriva fanfiction med random karaktärer på tid är ju alltid roligt, så därför kommer det förstås att hållas en fanfictionaktivitet på PiccolaCon!


Tidigare på PicaCon har vi ju kört fanfiction med rullande start men nu på PiccolaCon går vi tillbaka till det klassiska formatet, där alla får sina karaktärer direkt vid start och skriver samtidigt. Självklart kör vi sen en uppläsning på kvällen!

Lycka till!


Tid: 

Lördag 16.00-17.30 Fanfictionskrivning

Lördag 21.00 Fanfictionuppläsning