PicaCon 2014 | Aktiviteter

 

 

Just nu jobbar vi för fullt med att spika aktiviteter till PicaCon! Om du har några idéer kring bra grejer som skulle kunna hända, skicka iväg ett mejl! >> picacon@live.se

 

Cosplaytävling

Iklädd utstyrseln av din favoritkaraktär från den där superbra serien du nyligen sett eller spelet du precis klarat av tävlar du mot andra med samma intresse. Både hemmagjorda och köpta kostymer är välkomna att delta men kommer att tävla om lite olika priser.

Du anmäler dig till cosplaytävlingen i Aktivitetsrummet på konventet.

 

Cosplaysketch? Ja gärna! Om du och dina kompisar har en cosplaysketch som ni vill köra på konventet, tveka inte! Anmäl er genom att skicka in ett mejl till picacon@live.se eller säg till i Aktivitetsrummet på konventet!

 

Pokémonmästerskapet

Du blir tilldelad en pokemon som du under spelets gång ska träna genom att utföra olika uppgifter. Med lite tur och tålamod kan du få chansen att fånga fler eller lära dina pokemon specialattacker. I slutet av mästerskapet drabbar alla tränarna samman i en strid om vem som är pokemonmästaren.

Sugen på att bli Pokémonmästare? Besök Aktivitetsrummet!

 

Inspiration: Spel

Ni har efterfrågat det, vi har fixat det! PicaCon 2014 kommer att besökas av ingen mindre än Sara Wendel, Assistant Developer på Paradox Development Studio, som är en del av Paradox Interactive. Hon kommer att berätta om hur spelbranschen funkar, hur man skriver och utvecklar spel, och lite grann om vilka utbildningar som kan vara bra att kika närmare på om man är sugen på att jobba med spel. Vare sig du redan är spelfrälst eller bara lite nyfiken - kom och lyssna! Det kommer garanterat bli fantastiskt!

 

Japanska teer

Te har alltid haft en speciell plats i PicaCons hjärta och Björn, som förra året tog oss med på en rundresa bland Asiens teer, kommer i år att göra en djupdykning i de japanska teernas förunderliga smakvärld. Mums!

 

Besökarnas försäljningsbord

Besökarnas försäljningsbord är, precis som det låter, inte någon försäljare utan en plats där du som besökare kan sälja dina prylar till andra konventare. Allt ifrån manga till film, spel, kläder, figurer och annan merchandise är välkommet. Du lämnar in dina saker till funktionärerna, säger vilket pris det är på dem och får ett kvitto på vad du har lämnat in. Sen finns dina grejer till försäljning medan du njuter av konventslivet. Smart va?

Besökarnas försäljningsbord kommer att finnas i samma område som Artist Alley och pysselavdelningen. För att du ska kunna hämta ut dina pengar (eller sakerna, om de inte blir sålda) måste du kunna uppvisa ditt kvitto.

 

PicaCon kommer att ta ut en liten avgift för försäljning vid bordet enligt följande:

 

Sakens pris Avgift
1 - 50:- 5:-
51 - 100:-  10:-
101:- och uppåt 20:-

 


Avgiften är per sak som säljs. Om du alltså säljer fem stycken manga, en och en, för 50:- styck, så tar vi en avgift på 5 kronor/manga. Om du däremot säljer alla fem manga tillsammans, som "en" grej, för 250:-, så tar vi en avgift på 20 kronor.
Avgiften tas naturligtvis bara ut om dina saker blir sålda.

 

Varför tar vi en avgift?
Försäljningsbordet är en extra service till er konventsbesökare och våra funktionärer kommer att få lägga en del arbetstid på det, en uppgift som inte ingår i deras ordinarie arbetsuppgifter. Man kan se den som en slags förmedlingsavgift, ungefär som att Posten tar betalt för att skicka paket mellan olika ställen (porto).

 

Filmrummet

Är det dags att ta en paus från konventets stoj och stim? Har du helt missat den där teveserien eller animen som alla pratar om? Hakuna Matata - det är bara att komma förbi filmrummet. Här kommer du att hitta både nytt, klassiskt, gamla godingar och bortglömda pärlor inom anime, film och teveserier.

Filmschemat hittar du runtom på konventet.

 

 

 

FoxCon kommer på PicaCon!
Hos Hannes, Elina, Felicia och Erik kan ni inte bara ägna peppa inför FoxCon, ni kan också spela diverse rollspel och inte minst: äga ut varandra i kaplastavsbygge!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Anmälan

Försäljare

Praktisk info

Tips

 

Jobba?

Försäljare?

 

Sponsorer

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

Why Do it?

Why not?