PicaCon 2014 | Tips för en skönare konventsupplevelse

 

 

 

Att åka på konvent ska vara kul! Och man vill ju gärna ha så roligt som absolut möjligt medan man är där. Vare sig du är en erfaren konventare eller ska åka för första gången kan det vara bra att läsa våra smarta tips för en skönare, häftigare konventsupplevelse!

 

Före konventet

¤ Resan hit - Res gärna med tåg! Det är för det mesta både snabbt och bekvämt, och brukar kunna bli riktigt billigt om man bokar tidigt. Desutom är det miljövänligt. Annars är buss, bil eller kanske cykel alternativ?

¤ Hitta till konventet - Skriv ut en vägbeskrivning (mer om att hitta hit kan du läsa om under Praktisk info)

¤ Packning - ta inte med dig mer än du kan bära. Sovsäck, luftmadrass, kläder, en handduk och så förstås tandborsten är perfekt grundutrustning. Ta gärna med dig en vattenflaska också!

 

Under konventet

¤ Din hälsa - Kroppen behöver massor av vatten och mat för att du ska orka ha roligt. Den behöver också sömn, så se till att äta, dricka och sova ordentligt. Då orkar du mer och mår bättre! Om du vet att du lätt får huvudvärk kan det vara bra att ta med sig ett par värktabletter också.

¤ Hygien - det finns gott om duschar i anknytning till sovsalarna, utnyttja det! Att känna sig fräsch är alltid skönt.

¤ Säkerhet och Sjukvård - de här två grupperna av människor arbetar hårt för att konventet ska vara så säkert som möjligt för alla. Om de säger åt dig att stänga ett fönster, gå till en viss plats, äta, sova, dricka eller sitta ner och ta det lugnt - gör det! De gör det inte för att jävlas utan för att du ska ha det bra. Om du vägrar göra som de säger kan det sluta med att du får bandet klippt och alltså inte får vara på konventet längre.

¤ Andra konventare - konventare är ett trevligt släkte, för det allra mesta. Även om du kanske inte känner någon när du först kommer till konventet kommer du antagligen att hitta folk med samma intressen som du inom en timme, kanske redan i kön, och det är toppen! Men om någon skulle bete sig otrevligt mot dig, säg till den personen. Om det inte hjälper, säg till säkerhetspersonalen eller PicaCrew.

 

Sista dagen

¤ Packning - packa din väska redan på söndagsmorgonen och lämna in den till bagagehanteringen. Då kan du slappna av under konventets sista timmar och snabbt och smidigt hämta din väska när konventet stänger.

¤ Nya vänner - se till att byta mejladresser och deviant-ids, så att du kan hålla kontakten med dina nya vänner även efter att konventet har stängt. Då kanske ni kan åka tillsammans till nästa konvent?

 

Och sist, men absolut inte minst, ha roligt! Utforska lokalerna, besök försäljarna, pyssla i pysselrummet, spana in cosplaytävlingen, spela Super Mario, lek, dansa, mumsa Pocky och njut av helgen!

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Anmälan

Försäljare

Praktisk info

Tips

 

Jobba?

Försäljare?

 

Sponsorer

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

Why Do it?

Why not?